Monday, August 28, 2017

TESTIMONI PB | MUDAHNYA DAPAT BENTUK BADAN MODEL




Sebelum ni, first #LiveTestimoni lepas bersalin cuma dapat tengok perubahan isteri je.
Tapi hari ni dapat tengok live seorang lagi daripada rakan kongsi saya.

Nama beliau Zulaikah @ Ika asalnya dari Sabah.
Ika ni kalau semua nak tahu, baru je lepas habis pantang untuk anak ke-3 beliau. 
Alhamdulillah murah rezeki kan muda-muda dapat rezeki anak kan 😊😊😊

Cuba tengok gambar Ika masa dia mengandung, memang mengembang dengan jayanya 😁😁😁
Biasa la kan, tengah pregnant kan.
Wife saya pun boleh tahan juga time pregnant-kan #SafiyaIbtisam hari tu.

Tapi lepas je bersalin, Ika memang pasang "perisai besi" beliau tau. Tu yang terus dapat bentuk badan model ni. Terus muka pun jadi ayu. Kalau audition model ni rasanya memang tersangkut punya ni 😍😍😍

Actually ramai dah jadi model sebab "perisai besi" ni tau. 
Kalau semua guna yang Ika pakai ni, memang semua terus dapat bentuk badan persis model tau. 

Salam Model Semalaya. 
😋😋😋

http://goo.gl/XUP7BS

#PremiumBeautiful #No1CertifiedPremiumBeautifulExpert #PremiumBeautifulKelantan #PremiumBeautifulMerdeka #PremiumBeautifulSelayang #PremiumBeautifulPuchong #PremiumBeautifulShahAlam #PremiumBeautifulPutrajaya #PremiumBeautifulDamansara #PremiumBeautifulTTDI

Friday, August 25, 2017

KENAPA BISNES TLC PERLU MULA DENGAN MODAL - PERLU KE BUAT PINJAMAN?


Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum semua.
Terima kasih kerana sudi singgah pada page saya ni.
Mungkin dalam 2-3 hari ni memang pandangan semua pada syarikat kami, kumpulan kami, TLC agak buruk.
Disebabkan ada seorang yang keliru dengan tindakan beliau, kami juga turut sama terpalit.

Persoalan kat sini, 

ADAKAH WAJIB KITA BUAT LOAN UNTUK BISNES DENGAN TLC??? 

Saya nak tanya balik.
Buat loan/pinjaman tu untuk apa?

Ok la, saya cerita bagaiaman saya bermula dengan TLC.

First saya join bisnes, disebabkan pasangan saya 
(sekarang dah kahwin) 
dah join buat bisnes bersama TLC.
Itu pun, selepas beliau rasa sendiri produk yang ada dalam Sahajidah Hai-O Marketing.
Beliau setuju untuk bisnes TANPA ada sebarang PAKSAAN.

Ok.

Semasa isteri saya tu dah capai total sales RM20,000, saya pun ikut sama buat bisnes sama-sama. Tak ada seorang pun mentor yang PAKSA saya untuk buat sekali.

Memang lah kalau kita buat bisnes, apa yang kita nak?
Confirm la nak Income lebih untuk keluarga kita kan.
Ni kami punya matlamat la. Mungkin untuk orang lain agak berbeza.

Bila dah tahu apa benefit produk, apa yang kami boleh buat dengan produk ni, especially Premium Beautiful, memang saya & isteri belajar betul-betul untuk share kebaikan Premium Beautiful ni dengan semua orang, dan juga untuk tambah income kami la.



Bila dah dapat client pertama saya, memang sangat-sangat happy la sebab orang lelaki boleh jual baju dalam @ korset ni kan.
Tapi client tersebut tak ada cash untuk bayar sekaligus. Jadi saya pun faham, harganya agak tinggi.
Tapi client tersebut tetap nak sarung Premium Beautiful tu.

Selepas buat perbincangan, saya bersetuju untuk dahulukan set Premium Beautiful saya untuk client tersebut.
Dan client bersetuju untuk buat bayaran secara ansuran pada saya.
Tapi saya pun memang tak ada cash untuk ambil stock dari stokis.

Di sini lah saya sendiri buat keputusan untuk buat sedikit pinjaman untuk keluarkan produk.
Tanpa ada sebarang paksaan daripada mentor atau sesiapa saja.
Ini adalah pilihan saya sendiri.

Saya ada pilihan untuk tolak client tersebut sebab saya tak ada set Premium Beautiful Ansuran, tapi atas sebab nak bantu client tersebut , say buat keputusan tersebut - TANPA SEBARANG PAKSAAN.

Di sini adalah proses saya buat bisnes bersama TLC.

Saya buat pinjaman untuk saya sediakan set khas untuk client saya.
Dan juga untuk saya belajar apa itu Premium Beautiful tu sendiri.

Alhamdulillah dengan apa yang saya mulakan dapat tarik rezeki saya untuk dapat lebih banyak lagi client Premium Beautiful.
Dan bukan lah saya terpaksa buat pinjaman atas semua set Premium Beautiful tersebut.

Ada yang terus bayar CASH
Ada yang beli atas sistem KUTU (bayar 4-5 kali baru dapat set)
Ada yang nak beli by part

Kalau ada yang nak beli ansuran lagi, saya boleh passkan pada rakan kongsi yang baru nak belajar macam mana nak entertain client PremiumBeautiful.



This is how my Mentor, CDM Salleha Roslan ajar saya & isteri buat bisnes Premium Beautiful ni.
Tak semestinya kena wajib paksa orang lain buat loan semata-mata untuk benefit kita sendiri.
Tapi buat bisnes ni untuk kongsi kebaikan yang isteri saya pernah dapat bila 3 tahun sarung Premium Beautiful, sejak anak dara, dah kahwin, berpantang, sehingga lah sekarang ni.



Bisnes Premium Beautiful ni memang matlamat utama untuk kongsi apa kelebihan & apa benefit yang client akan dapat, di samping untuk kembangkan income family.
Income kami dapat daripada hasil jualan Premium Beautiful, dan juga Bonus Prestasi daripada syarikat.
Bonus prestasi memang syarikat beri atas daya usaha kita. Tapi tak bermakna kita perlu aniaya orang lain untuk capai matlamat kita.

ITU BUKAN CARA YANG MENTOR KAMI AJAR.

Tak saya nafikan ada rakan kongsi saya yang willing untuk mula bisnes dengan modal terus.
Sebab mereka faham, kena nak kena ada produk kat tangan. 
Untuk memudahkan kerja bila deal dengan client nanti.
Jujur saya akui, memang tak pernah saya paksa rakan kongsi buat loan untuk keluarkan produk, tetapi saya tunjuk cara macam mana nak mudahkan proses untuk jadi seorang usahawan Premium Beautiful.



Alhamdulillah saya follow mentor yang terbaik
Rakan kongsi saya pun follow ilmu yang sama
Dan kami memang akan tetap buat perkara yang betul 
Kerana rezeki yang tak berkat, hasil daripada yang tak betul, takkan ke mana & takkan kekal lama.

Apa yang MENTOR saya ajar,

Dahulukan PRODUK, jangan sesekali jual BISNES PLAN semata-mata.

Kalau tak tahu pasal produk, cari ilmu produk secukupnya dulu. 
Jagan sesekali kejar plan menggila sampaikan kita menganiaya orang lain.

Jadi saya harap walaupun keadaan agak meruncing bagi kami atas tempias daripada pernyataan viral tersebut,

Sentiasa lah support kami untuk berkhidmat dengan lebih baik pada masyarakat semua.

Produk Premium Beautiful sentiasa terbaik.
Segala bukti, segala testimoni client saya, memang saya nampak sendiri apa yang Premium Beautiful boleh bagi pada seorang wanita.
Kalau ada yang kondem, complaint tak berkesan, tak menjadi, mungkin mereka jumpa agent yang tak gunakan ilmu produk mereka secukupnya.
Ada cara yang betul untuk Premium Beautiful lebih berkesan.
Jangan sesekali burukkan Premium Beautiful.

Untuk FREE Consultant, boleh hubungi saya. Klik saja pada link ini. 

Saya akan bantu semua, supaya pelaburan untuk set 
Premium Beautiful anda semua tak berbuang begitu saja.
Saya boleh bantu tanpa ada caj servis pun.

Syarikat Sahajidah hai-O marketing juga sangat terbaik.
Sepanjang saya jadi usahawan dalam Sahajidah Hai-O Marketing, memang banyak yang buka mata saya. Sebab SHOM sangat-sangat menjaga usahawan mereka & cara perniagaan mereka pun sangat-sangat telus.
Hinggakan terpaksa terima Anugerah Ketelusan. Kerana pengurusan kewangan dan sistem perniagaan yang terbaik.

Bukan Produk @ Syarikat yang tak beretika.
Tapi usahawan yang tamak yang akan menjatuhkan Produk & Syarikat seterusnya menutup periuk nasi orang lain.

Apa yang penting, 
KITA BIASAKAN APA YANG BETUL,
BETULKAN APA YANG BIASA KITA BUAT.

In Shaa Allah. 



 

Wednesday, August 23, 2017

PREMIUM BEAUTIFUL MASKULIN | APA TUJUAN KITA



Apa yang perlu, kalau kita buat sesuatu???

KENA ADA TARGET, KENA ADA SASARAN...

Kalau tak ada target, sasaran, agak-agak kita ke mana???
Mungkin juga ke-LAUT.
Ataupun, tak ke mana-mana.

 
Sebabnya???

Sebab kita tak tahu hala tuju kita.
Dan bila kita sendiri tak tahu hala tuju kita, memang kita akan takut untuk sentiasa melangkah ke hadapan.
Sebab kita tak pasti lagi apa yang kita akan dapat kat depan sana.




Berbeza dengan bila kita ADA SASARAN.
Kita akan lebih bermotiovasi sebab kita dah tahu, apa yang menanti kita di penghujung jalan.
Semakin kita melangkah, semakin kita bersemangat,
Sebab kita dah yakin semakin dekat dengan TUJUAN, TARGET kita.




Nak LEBIH SELAMAT???

FOLLOW saja ORANG YANG DAH LALUI JALAN YANG SAMA, DAN BERJAYA SAMPAI.

Sebab mereka dah tahu apa liku yang ada, cabaran yang ada di sepanjang perjalanan.

Sebab itu lah semua orang perlukan MENTOR.

Mentor untuk TUNJUK JALAN
Mentor untuk GUIDE
Mentor untuk MUDAHKAN JALAN kita.
Supaya kita pun, akan SAMPAI KE DESTINASI yang sama.




Bila dah jumpa MENTOR yang betul,
Kita follow saja jejak langkah kerja mereka,
Kaut segala ilmu, khidmat nasihat dari mereka,
In Shaa Allah, kita pun akan sampai kepada tempat tujuan kita.


Dan sentiasa lah hargai Mentor, Guru, Pembimbing yang kita ada.
Sebab Ilmu Pengalaman mereka takkan pernah dapat kita tuai daripada mana-mana buku, daripada mana-mana perpustakaan.




Terima kasih TLC Master Trainer.

PREMIUM BEAUTIFUL | BERSALIN CZER DAN BERPANTANG



Terkojot juga bila tahu Czer ni ada macam-macam cara....
Ingatkan jahit je...


Rupa-rupanya memang diorang
*GAM
*JAHIT
*STAPLER


Berkali-kali telan air liuq.
Hari tu kena 3 jahitan kat lengan pun mengucap panjang.
Kalau yang kena Czer ni, macam mana lah agaknya kan.
Dah la bersalin tu pun dah bertarung nyawa.
Ini kan pula perut kena belah macam tu sekali nak keluarkan baby.


Sebab tu lah anak-anak jangan lah sesekali derhaka kat Ibu, Bonda,Mama,Mummy, dan seangkatan dengannya...
Tapi tak bermaksud boleh derhaka kat ayah, bapa, daddy, abi & seangkatan dengannya.

Kedua-duanya memang kena patuh ya.

Ok berbalik pada bersalin czer tadi.
Kita ingatkan tak ramai yang kena czer ni, tapi rupa-rupanya memang selalu sangat sekarang ni yang bersalin czer.
Termasuk lah yang dekat dengan family & kawan-kawan.


Deritanya bukan saja semasa bersalin tu.
Tapi kena tanggung kesakitan akibat epidural tu.
Dan memang akan makan masa yang lama untuk sembuh sepenuhnya.
Long term effect memang akan sentiasa sakit belakang yang teramat, walaupun luka bersalin dah sembuh.


Dalam TLC sendiri pun ada yang bersalin CZER.

Bukan Sekali,
Bukan 2 Kali,  

tapi 3 Kali !!!!!
Terpaksa bersalin secara CZER.


Ada salah seorang daripada mereka ni dah merasa macam mana kena GAM, JAHIT, & STAPLER...

Huishhh...

Saya yang tengah menulis ni pun tetiba rasa seram sejuk, meremang segala bulu roma dah ni.

Tak dapat saya nak bayang macam mana perasaan diorang kan.

Tapi tu lah pengorbanan yang seorang isteri kena buat untuk suami & anak-anak sebab kalau nak suami take over part bersalin ni, memang tak dapat la kan.

Ok gurau je...



Alhamdulillah kebanyakan daripada mereka memang pertama sekali cari #PremiumBeautiful untuk legakan sakit belakang, kesan daripada epidural tersebut.

Bila diri sendiri dah rasa betapa LEGANYA bila dah sarung dengan Premium Beautiful ni, memang sangat-sangat puas hati lah & memang takkan lepaskan peluang untuk kongsikan pengalaman berharga mereka dengan orang lain juga, yang bersalin CZER seperti mereka.




Dan bila mereka merasa sendiri macam mana seorang yang bersalin CZER, berpantang menggunakan Premium Beautiful
(walaupun doktor melarang daripada pakai sebarang barut @ bengkung),
ternyata memang amat membantu dalam proses penyembuhan selepas bersalin.


Luka CZER pun sembuh lebih cepat daripada pengalaman CZER yang sebelumnya.
Dalam masa yang sama, tak perlu tunggu lama untuk dapat balik shaping anak dara.

HANYA DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL SAJA TAU!!!!




Alhamdulillah sekarang memang kami #No1CerifiedPremiumBeautifulExpert sarankan semua yang bersalin CZER, yang baru bersalin @ yang dah lama bersalin, boleh gunakan Premium Beautiful sebagai salah satu jalan alternatif untuk kembalikan apa yang telah hilang selpas melalui pengalaman dahsyat - CZER.

Di ruangan komen boleh ke saya nak dapatkan pengalaman yang bersalin CZER.


https://goo.gl/XUP7BS

Boleh Share Jika Apa yang Saya Kongsikan Ini Mungkin Memberi Manfaat Pada Semua, dan orang Lain

Terima kasih.




Lupa pula nak inform.
Setiap pembelian Premium Beautiful (Classic @ Elegance) 
Automatik akan dapat 
Tiket Cabutan Bertuah untuk Bonanza 25
Sempena Ulangtahun Sahajidah Hai-O Marketing  

Jom kita sama-sama kongsikan dengan kawan-kawan & sanak saudara.

Monday, August 21, 2017

DARI PILOT TUDM BERALIH KE PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT


Dulu masa sekolah, memang cita-cita tinggi melangit, sebab nak sangat jadi Pilot Jet TUDM.
Tapi belajar tak dapat result tinggi & impian pun terus hilang dengan sendiri.


Then dapat ke Politeknik, sapu saja apa jenis Kursus yang diterima,
asalkan dapat belajar untuk dapat Diploma.

Habis Diploma pun, macam-macam tempat kerja yang di-apply tapi tak juga jadi kerjaya yang sesuai.


Paling lama berkhidmat di KLCC dengan pegang duit Ringgit Malaysia Juta-Juta setiap hari, tapi apakan daya, itu bukan duit sendiri.
Tapi alhamdulillah hanya pengalaman yang dicari, dan dapat kawal diri untuk tidak mencuri.





Siapa sangka saya hari ini,
daripada seorang yang sangat menyendiri,
memilih bidang yang perlukan berkomunikasi.


Daripada Pilot TUDM, impian beralih arah kepada Pakar Premium Beautiful dengan TLC,
untuk berbakti pada orang ramai, untuk berbakti pada masyarakat dan diri sendiri.



Kerana dengan jalan ini,
Banyak perkara, banyak impian yang boleh dimiliki.

In Shaa Allah

https://goo.gl/Ckv3dG

Sunday, August 20, 2017

FITTING | PREMIUM BEAUTIFUL SELAYANG





Bila client nak tahu lebih lanjut berkenaan Premium Beautiful ni,
memang kita kena terangkan baik-baik sampai beliau faham & tak ada lah nanti bila ada #HealingCrisis, terus tak nak pakai dah.

 
Apa Healing Crisis yang awak- Premium Beautiful Tegar pernah rasa?

Boleh share di bahagian komen tak?
#PremiumBeautifulExpert #No1CertifeidPremiumBeautifulExpert

Tuesday, August 15, 2017

BONANZA 25 "Buy & Win" Lucky Draw Contest - MERDEKA SALES PREMIUM BEAUTIFUL




Sempena Ulang Tahun ke-25, Sahajidah Hai-O Marketing Sdn. Bhd. melancarkan Bonanza 25, Sebuah Cabutan Bertuah yang bakal mengubah hidup seseorang. 

Dengan Cabutan Bertuah ini, kita berpeluang untuk 
membawa pulang sebuah BMW 318i, 
Juga berpeluang untuk dapat 
Percutian 5 Bintang Ke Korea pada Julai 2018!!!! 

Dan juga pelbagai lagi hadiah-hadiah menarik daripada 
Huawei 
Apple 
Samsung 
Chanel 
Louis Viutton 

Jangan segan untuk hubungi kami di wasap.my/60145002339 
Untuk turut serta dalam Peraduan Bonanza 25 ini, 

Siapa tahu mungkin BMW 318i & Percutian Ke Korea adalah MILIK ANDA!!!!


 Sempena dengan Bonanza 25 yang dilancarakan ini, 
kami juga nak bagi OFFER yang sangat sangat sangat 
menarik & menguntungkan pada semua. 

 MERDEKA SALE PREMIUM BEAUTIFUL

Menawarkan Rebat Sehingga RM400, dan 
Secara Automatik dapat penyertaan untuk Bonanza 25
Berpeluang untuk memiliki BMW318i 
dan 
Percutian 5-Bintang Ke Korea pada Januari 2018. 

Untuk pertanyaan lanjut boleh terus hubungi kami di link ini
wasap.my/60145002339
wasap.my/60196703896

Tuah ayam nampak di kaki,
Tuah BMW mungkin anda akan miliki. 


Wednesday, August 9, 2017

Buat Yang Kita Suka & Bermanfaat Pada Orang Lain


Buat sesuatu yang kita SUKA...dan
Yang boleh beri Manfaat pada Orang lain.

In Shaa Allah kita akan berpuas hati dengan apa yang kita lakukan.