Friday, January 22, 2016

MARINE ESSENCE KELANTAN - SABUN KETIAK, SHAMPOO HIJAU, BODY WASH

Assalamualaikum w.b.t
Banyak betul pertanyaan berkenaan Set Penjagaan Badan
Marine Essence ni atau lebih dikenali dengan Sabun ketiak @ Sabun Ekzema.

Ada yang tanya, "sekarang dah tak jual ke, sebab selalu nampak post berkenaan Premium Beautiful je."

Ish tak ada lah, memang saya jual lagi sebab bisnes ni, macam-macam produk ada. Cuma mana yang kita nak fokus. Itu je.

Baiklah, sebab ramai sangat yang nak tahu, jom saya cerita sedikit sebanyak berkenaan dengan Set Marine Essence ni.


Set Marine Essence merupakan set penjagaan badan terutamanya kulit yang mengandungi ekstrak Garam Buluh, yang amat baik untuk menjaga kesihatan kulit kita.
Oleh sebab itu lah Marine Essence sentiasa menjadi pilihan ramai bila berkaitan dengan penjagaan kulit.

Hot Item  - Marine Essence Beauty Bar (RM120)
(Sabun Ketiak)

*Hilangkan parut jerawat
*Kecutkan jerawat
*Menipiskan jeragat
*Rawat ruam pada bahagian badan
*Membantu menghilangkan bau badan
*Merawat ekzema (termasuk bayi)
*Rawat rekahan pada tumit kaki
*Rawat kesan parut biasa & parut bersalin
*Sesuai untuk kaki elegik
*Membantu mencerahkan bahagian kulit yang gelap
(siku, lutut, buku lali, ketiak & celah paha)
*Berupaya menghilangkan panau
*Menanggalkan daki badan
*Membantu menghilangkan gatal-gatal

Hot Item - Marine Essence Nourishing Shampoo (RM38)


Masalah RAMBUT & KULIT KEPALA
*Menjadikan rambut sihat dan bersinar
*Mencegah serangan bakteria
*Merawat dan menghilangkan kelemumur
*Melindungi akar rambut
*Menggalakkan pertumbuhan rambut
*Melambatkan penuaan kulit rambut
*Mengurangkan minyak pada kulit kepala
*Tanpa mengandungi paraben
*Tanpa SLES
*Tanpa Sabun
*Haruman Aromaterapi yang menyegarkan.

Hot Item - Marine Essence Body Wash (RM38)

 
*Membantu menyelesaikan masalah kulit
*Merawat ruam pada badan
*Menghilangkan bau badan
*Merawat ekzema
*Merawat rekahan pada tumit kaki
*Rawat kesan parut biasa & parut bersalin
*Amat sesuai untuk kulit alergik
*Membantu mencerahkan kulit yang gelap
(siku, lutut, leher, buku lali, ketiak, & celah paha)
*Membantu menghilangkan panau
*Menanggalkan daki-daki badan
*Menghilangkan gatl-gatal pada badan



************COMBO SET!!!**********

TRAVEL SET
1pc Marine Essence Beauty Bar
1 bottle Marine Essence Nourishing Shampoo
1 bottle Marine Essence Body Wash

RM110 (Include Postage)


FAMILY SET
1 Marine Essence Beauty Bar
2 bottle Marine Essence Nourishing Shampoo
2 bottle Marine Essence Body Wash

RM265 (Include Postage)


PERSONAL SET
1 Marine Essence Beauty Bar
1 bottle Marine Essence Nourishing Shampoo
1 bottle Marine Essence Body Wash

RM190 (Include Postage)


Budget SET 1
1pc Marine Essence Beauty Bar
1 bottle Marine Essence Nourishing Shampoo

RM74 (Include Postage)


Budget SET 2
1 bottle Marine Essence Nourishing Shampoo
1 bottle Marine Essence Body Wash

RM72 (Include Postage)



 Semua harga yang dipaparkan adalah termasuk pos Seluruh Malaysia tau, jadi harga yang saya bagi ni lebih murah daripada tempat lain.

Jadi untuk sebarang pertanyaan, boleh direct terus 
WhatsApp 
0145002339

Thursday, January 21, 2016

JANGAN TANYA KENAPA, TAPI TANYA BAGAIMANA

 
 
 
Biasa kan dengar "Ala.............Kawan saya buat, kakak saya buat, makcik saya buat, jiran saya buat, aweks saya buat, isteri saya buat…kawan ofis saya buat…dan macam-macam lagi

Sebenarnya diri sendiri yg menentukan.  Samada nak tergolong didalam kumpulan diatas atau berada di lingkungan orang yang telah pun berjaya?

HINDARI SUASANA KECEWA!
Suasana kecewa dicipta oleh orang-orang yang kecewa. Orang kecewa akan berkumpul dan akan mewujudkan satu suasana kecewa. Mereka akan bercerita mengenai segala kekecewaan yang telah mereka alami. Jika berada di dalam lingkungan orang-orang yang seperti ni, kita juga akan menjadi salah seorang dari orang yang kecewa.
Orang yang kecewa akan melihat segala peluang sebagai sesuatu yang tak ada makna. Tiada rangsangan dalam diri mereka untuk meneruskan usaha untuk mencapai kejayaan. Bagi mereka "Kejayaan adalah cerita dongeng yang membahayakan. Sedap untuk didengar tapi tak mungkin boleh diharapkan,” 
Dah pasti kita pernah merasai atau menghadapi kegagalan. Malah ramai daripada mereka yang telah mencipta kejayaan demi kejayaan juga pernah menghadapi kegagalan. Namun begitu, kegagalan bukanlah sesuatu yang harus membuatkan anda merasa malu, lebih-lebih lagi kecewa.

Orang yang kecewa ialah orang yang banyak mengeluh daripada berusaha. Mereka Gemar menceritakan kegagalan daripada berusaha untuk menebus kegagalan. Cerita-cerita kekecewaan akan terus mewujudkan kekecewaan yang baru pula.
Oleh itu, asing kan je diri dari suasana kekecewaan. Orang yang kecewa ialah orang yang tak mahu melihat kejayaan dan tak percaya kejayaan tu boleh dikecapi. 

Kita bukan orang kecewa, kita mahu berjaya!!! Kita yakin orang yang hidup pasti akan menghadapi mati tetapi orang yang kecewa sudah mati berkali-kali...
Buka luas daya pemikiran... Sentiasa cari jalan dan usaha yang terbaik agar kita mempunyai peluang yang terbaik untuk mencipta kejayaan.

TOP LEADERS CIRCLE : NEXT 100K ACHIEVER




Tahniah buat rakan seperjuangan.
Satu per satu peperiksaan dah capai.
Kami ucapkan tahniah & meraikan dari jauh sebab tak berkesempatan ke Dolomite Centre malam ni.

All The Best, Keep It Up

BISNES HANYA JUAL BUSINESS PLAN - PENIPU BESAR - HAI-O MARKETING

Semalam ada jumpa kenalan di area Kelantan ni atas urusan bisnes.
Tiba-tiba beliau pun offer dia punya bisnes.

"DUDUK SAJA, TAPI DUIT MASUK DALAM AKAUN TAK HENTI-HENTI"

Saya tanya la, "Jual produk apa?"
Dia cakap tak boleh bagitau

Tanya lagi, "Jual servis ke?"
Dia cakap tak boleh bagitau, datang ofis baru kita explain.
Tapi dah ramai join dengan dia, sampaikan tak terlayan call orang-orang kita yang nak join.

Okay lah, saya boleh terima bab
"duduk saja tak buat apa-apa, duit masuk tak henti-henti" dan
"orang cari kita tak henti-henti untuk join bisnes ni"

TAPI PERSOALANNYA,

Kalau BISNES,
Mesti ada yang kita perlu buat untuk kita dapat income,
Such as Jual Barang, Jual Produk, Jual Servis,
Mesti yang kita perlu POWER PROMOTE servis kita, baru orang akan cari kita.

Tapi yang saya jumpa semalam,
"DUDUK SAJA, DUIT MASUK TAK HENTI-HENTI".
Macam tak masuk akal, dan memang tak masuk akal tanpa buat apa-apa duit masuk.

Dan kita pun tak tahu dari mana sumber pendapatan kita.
Sebab kita pun tak buat apa-apa. Jadi memang amat meragukan sangat-sangat.

Memang ramai la yang join sebab kerja apa yang duk saja dan duit masuk tak henti-henti. I bet, dah ribuan Melayu kita yang join sebab memang dah popular dengan nak hasil senang TANPA buat kerja.

Kita pun atas sebab nak tahu apa yang diorang buat ni, sampaikan boleh duit masuk tanpa buat apa-apa,
Kita baca lah website, facebook diorang.

Rupa-rupanya bukan jual produk, tapi jual business plan.
Mana taknya,
kalau masuk RM30,000 dapat pulangan RM110,000. 
TANPA BUAT APA-APA.

Bukan nak burukkan sesiapa, tapi kalau kita fikirkan logic akal. Mana mungkin boleh dapat income berkali-kali ganda, UNLESS ada SOMETHING yang tak CLEAR.

Dan ini berkaitan dengan HALAL-HARAM rezeki kita.

Biasanya yang terkena dengan SKIM CEPAT KAYA macam ni, akan serik & tolak segala peluang bisnes yang ada selepas-selepas ni sebab dah fobia.
Walaupun jumpa dengan bisnes yang betul-betul, bukan sekadar JUAL BUSINESS PLAN saja.

Kalau bisnes dia tu bisnes yang betul-betul
Mesti dia boleh sebut apa yang dia buat
Apa produk yang kita perlu jual
Untuk capai income tu.

************************************************************************

Kalau bisnes, tapi tak boleh cakap apa servis, apa produk, moga-moga kita jauhkan diri sebab ada sesuatu yang diorang nak sembunyikan dari kita.

Kalau orang tanya buat bisnes apa?
Saya boleh jawab, saya jual Premium Beautiful di bawah support Sahajidah Hai-O Marketing yang dah 23 tahun di Malaysia & diiktiraf penuh oleh kerajaan Malaysia.

Kalau tipu, 5 tahun pun tak dapat nak bertahan tau.

Kalau yang sebelum ni ada yang cakap Hai-O Marketing ni penipu sebab tinggalkan orang selepas dah dapat modal.
Sebenarnya hal tu dibuat oleh hanya ahli-ahli yang tak bertanggungjawab yang menyeleweng dan tak berada di landasan yang betul.
Ramai sangat yang saya sendiri jumpa, tertipu dengan orang-orang yang tak bertanggungjawab ni.
Memang amat kejam & menganiaya orang lain yang nak berhijrah .

Polisi syarikat kami, memang amat telus dan memang kita tahu, nampak detail hasil income kita dari mana, hasil sebab apa.
Dan saya mewakili syarikat Sahajidah Hai-O Marketing memohon maaf atas kesilapan orang-orang lama yang tidak mematuhi peraturan syarikat sehinggakan menjejaskan nama baik Sahajidah Hai-O Marketing.

Kami berbisnes atas landasan yang betul dan mendapat FULL SUPPORT daripada syarikat dalam mengembalikan nama baik syarikat dengan servis yang betul dan sokongan yang padu pada semua yang ingin berjaya bersama-sama Sahajidah Hai-O Marketing.




Sunday, January 17, 2016

PREMIUM BEAUTIFUL MASKULIN : ADA SATU, CUKUP UNTUK SEUMUR HIDUP - KEBAIKAN PREMIUM BEAUTIFUL

ANTARA KEBAIKAN PREMIUM BEAUTIFUL



• MENGELUARKAN ANGIN DALAM BADAN

•MENGECUTKAN DAN MEMPERKEMASKAN SEMULA RAHIM YANG MENGEMBANG SEMASA PROSES BERSALIN

•MENYEGARKAN BADAN YANG LESU DAN LETIH AKIBAT SEPANJANG PROCESS MELAHIRKAN BAYI

•MENGELUARKAN DARAH NIFAS YANG BEKU DAN BERKETUL KETUL DENGAN LANCAR

•MENGELUARKAN SEGALA SISA KOTORAN DAN AIR BISA (MENGGANTIKAN PROSES BERTANGAS) DARI RAHIM

•MENYOKONG (MENYENGKAK) RAHIM DARI JATUH

•MENYIHATKAN RAHIM DAN MEMBERI PERSEDIAAN UNTUK PROSES PERSENYAWAAN SETERUSNYA (SEIMBANGKAN SEMULA HORMON ESTROGEN DAN PROGESTRON)

TLC TRAVELOG : 2015 DAH BERLALU, 2016 PASTI LEBIH BAGUS


Friday, January 15, 2016

MOVIE REVIEW : BAJRANGI BHAIJAAN - MOVIE OF THE YEAR

PREMIUM BEAUTIFUL MASKULIN : RAWAT SLIPDICS DENGAN WAIST NIPPER

Assalamualaikum w.b.t
Hari ni pagi-pagi lagi saya dapat WhatsApp dari kawan sekolah,
sebab beliau nak dapatkan khidmat urut tradisional dari ayah saya berkenaan masalah tulang belakang yang beliau baru tahu.
Jadi doktor dah bagi nasihat supaya rawat secepat mungkin sebab tulang belakang merupakan organ paling penting untuk seluruh tubuh kita.
Jadi kalau nak berurut pun memang kena urut mengikut cara urutan pesakit slip-disc.




Gambar-gambar di atas menunjukkan contoh-contoh masalah slip disc yang berlaku di seluruh dunia, dan sering berlaku pada orang sekeliling kita. Cuma ada yang mendiamkan diri kerana persepsi masyarakat menganggap cuma sakit belakang biasa.
 Tetapi kesannya memang amat besar untuk masa hadapan nanti.


 Ramai juga yang tanya, macam mana hanya dengan pakai Premium Beautiful Waist Nipper ni, boleh bantu dalam penjagaan tulang belakang kita?
 Iya lah kan, bukan ada inject apa pun kan.
Lagipun cuma pakai dari luar jer. 



Untuk pengetahuan, saya nak cerita juga walaupun akak-akak, abang-abang semua tak nak dengar.
Setiap daripada bahagian-bahagian Premium Beautiful ni dah dianugerahkan dengan Anugerah Superbrand-menjadikan Premium Beautiful sebagai set pembentukan yang terbaik di samping kegunaannya sebagai satu-satunya Korset Kesihatan di Malaysia & di Dunia.
 



Dan Waist Nipper pula telah diiktiraf oleh 
American Chiropractic Association 
atau lebih mudah dikenali sebagai 
Pakar Tulang Sedunia 
sebagai agent penjagaan tulang belakang terbaik di dunia disebabkan oleh rekabentuk, spesifikasinya yang telah terbukti menjaga kesihatan tulang belakang yang menyeluruh di samping fungsi Far InfraRed Rays (F.I.R) yang memberikan impak yang terbaik dalam proses penyembuhan tersebut. Dalam masa yang sama, Waist Nipper juga memang terbaik untuk membetulkan postur badan yang bongkok, terutamanya yang bekerja di pejabat lebih 8 jam sehari di depan komputer. Sangat terdedah kepada masalah bongkok.

 Beliau merupakan seorang Penyarah di Universiti di Terengganu.
Beliau merupakan salah seorang pesakit Slip Disc yang menderita kesan sampingan selama 6 tahun selepas kemalangan sehinggakan digelarkan oleh pelajar-pelajar sebagai Pensyarah Robot kerana pergerakan beliau amat terbantut disebabkan oleh slip disc.

Tetapi setelah mengenakan 1 set penuh Premium Beautiful, tanpa disedari oleh beliau sendiri, anggota badan yang sebelumnya tak dapat digerakkan, tiba-tiba boleh bergerak. Itu pun disedari oleh sahabat beliau yang bantu semasa first time pakai Korset Kesihatan tersebut.

Daripada tujuan untuk selesaikan masalah slip disc, beliau dapat menyelesaikan masalah bentuk badan, masalah berat badan yang berlebihan, dan juga menjurus kepada peningkatan kewangan beliau. Bagaimana? Saya akan explain kemudian okay.



Apa yang saya nak tekankan kat sini, masalah slip disc bukanlah sesuatu yang kita boleh ambil mudah kerana akan memberi impak yang besar dalam kehidupan kita jika tidak dibendung daripada awal.

Pada yang tak tahu apa tanda-tanda awal jika mengalami masalah slip disc, saya akan kongsikan dengan semua.
  • sakit dan kebas separuh badan
  • sakit yang boleh dirasa dari bahagian tangan hingga ke kaki
  • sakit yang berlanjutan hingga ke malam
  • sakit yang berpanjangan dan semakin teruk selepas duduk atau berdiri lama
  • sakit apabila berjalan dalam jarak yang pendek sahaja
  • rasa lemak otot yang tak terkata
 Jadi kalau ada simptom-simptom seperti ni, boleh lah cuba rujuk pada pakar kesihatan untuk dapatkan kepastian.
Mereka akan nasihatkan untuk dapatkan khidmat fisioterapi untuk langkah-langkah awal.
Kita boleh ikhtiarkan juga dengan cara-cara lain, dan saya syorkan, gunakan Waist Nipper Premium Beautiful.
Lebih-lebih lagi bagi individu yang melakukan kerja-kerja berat kerana lebih terdedah kepada risiko slip disc tersebut.

Mencegah adalah lebih baik daripada merawat.

Hubungi Untuk Pertanyaan, Free Fitting, Free Consulting
0145002339

Thursday, January 14, 2016

ANEKA PILIHAN UNTUK USAHAWAN BARU BEKERJA DARI RUMAH

Assalamualaikum w.b.t.
Selamat berhujung minggu semua.
Ye lah, hari ni Khamis, esok Jumaat, memang Kelantan bercuti.
Yang dari luar, memang kena kerja la esok. 
Jangan pandai-pandai ambil MC tau. Tak baik untuk kesihatan.

Sejak saya buat bisnes bersama Top Leaders Circle (TLC) ni, memang banyak sangat enquiry / pertanyaan berkenaan produk-produk yang saya jual. Dan Alhamdulillah setakat ni memang rezeki Allah s.w.t tak pernah putus sebab sentiasa ada je permintaan untuk set Premium Beautiful, Bio Seleza, Mineral Coffee, set penjagaan Marine Essence, dan banyak lagi lah.
Kalau nak cerita, memang panjang juga la. :D

Ada juga yang saya dapat pertanyaan, sama ada bisnes dengan TLC ni tertumpu pada Premium Beautiful saja ke?
Ish, tak adalah. 
Memang kami fokus pada Premium Beautiful, TAPI produk-produk lain pun kita boleh jual juga. Jadi tak ada kemestian untuk wajib jual PB je. 

Jadi usahawan baru yang nak belajar bisnes dengan kami, jangan risau sangat lah sebab boleh pilih nak bisnes produk apa dari senarai produk-produk yang ada dalam senarai yang telah dikeluarkan oleh syarikat.
So setakat ni, dah boleh faham dah?
Kalau dah faham, bagus lah. Boleh terus contact untuk kita sembang panjang lagi.

Apa yang best kita belajar bisnes bersama TLC ni???
Sebab kita akan diajar detail berkenaan produk, cara marketing dan strategi perniagaan yang terbaik.
Dan yang paling best, kita boleh berbisnes dari rumah saja sebab segalanya sekarang hanya di hujung jari.
Even student pun boleh belajar tau.
Jadi memang tak hairan lah kalau ramai dari kalangan kami, tak sempat pun nak bekerja selepas habis belajar sebab terus fokus 500% untuk bisnes.

Jom saya senaraikan HOT ITEM yang sentiasa mendapat permintaan seperti Pisang Goreng Cheese Cokelat.

Set Pembentukan Badan - Premium Beautiful Classic

 Set Pembentukan Badan - Premium Beautiful Elegance
  

Marine Essence Beauty Bar ( Sabun Ketiak )


 Marine Essence Nourishing Shampoo

Marine Essence Nourishing Body Wash

BB Plus Collagen

Herba Maharani

Mineral Coffee - Kopi Garam Buloh

Bio Seleza - MIXED

Bio Seleza - Pantyliner

Bio Seleza - Nightsafe

Bio Seleza - Daysafe


COZUMA Lipstick

COZUMA - CC Cream

Yang saya tunjuk ni, di antara produk-produk HOT tau. Selain daripada ini, memang banyak lagi produk lain.
Dan produk-produk daripada kami memang terbaik dan memenangi pelbagai anugerah.

Jadi memang dialu-alukan sangat yang nak jadi agent & dropship sebab saya dah tak menang tangan nak handle segala permintaan dari 
UTARA-SELATAN-TIMUR-BARAT-SABAH-SARAWAK-INDONESIA.

Hubungi @ WhatsApp
0145002339
 
Okay lah, rasanya setakat ni dulu buat masa ni sebab hari dah menjelang senja. Kita selesaikan yang wajib dahulu.
Selamat Maghrib semua.
 

ABAIKAN APA YANG ORANG KATAKAN, KITA PENENTU MASA DEPAN KITA SENDIRI


Tuesday, January 5, 2016

PREMIUM BEAUTIFUL MASKULIN : PREMIUM BEAUTIFUL MURAH

PREMIUM BEAUTIFUL MURAH!!!!
HARGA RUNTUH!!!!
LEBIH MURAH DARIPADA HARGA AHLI!!!



Jaga-jaga tau kalau tiba-tiba dapat offer Premium Beautiful yang terlajak MURAH ni sebab dah banyak kes penipuan tentang jualan set Premium Beautiful ni.
Iya lah, kalau betul nak beli yang berkualiti, memang sebaiknya cari dengan Premium Beautiful Expert Malaysia, kalau tak, memang terdedah pada macam-macam risiko yang merugikan kita.
 
Antara risiko yang paling besar dihadapi oleh customer adalah 

  • Membeli set Premium Beautiful recycle (telah digunakan). 
  • Membeli set Premium Beautiful ROSAK.
  • Membeli set Premium Beautiful SALAH SAIZ
  • Membeli set TIRUAN (Bukan Premium Beautiful)
  •  Tiada servis seumur hidup untuk set tersebut.
Ini di antara risiko yang dihadapi oleh customer dan ada juga beberapa customer yang telah terkena dengan iklan tersebut, dan akhirnya terpaksa rujuk juga dengan kami Premium Beautiful Expert untuk kepastian.



Memang saya pun kesian sangat bila customer beli, tapi tak kena dengan saiz badan. Last-last terpaksa simpan je lah dalam almari sebab tak muat dengan badan. Modal pun dah keluar tapi benefit yang sepatutnya dapat melalui Premium Beautiful, tak dapat pun nak rasa. Memang siapa pun sakit hati bila terkena.

Ada juga customer yang tiba-tiba whatsapp tanya, kalau set rosak macam mana nak repair.
Bila kita tanya, "kenapa tak contact agent awak?"
Beliau cakap "tak kenal pun agent tu sebab beli pun kat M**ah.my, itu pun tanpa beri ukuran."  

SAY WHAT????


Secara automatik tau tangan ni tepuk dahi.
Sebab apa tau... Sebab tak pernah lagi PB Expert jual Premium Beautiful pada customer TANPA AMBIL UKURAN. Kalau ada pun PB Expert yang terdiri daripada TLC Master-Trainer saja.
Yang dah Expert pun masih lagi ambil ukuran untuk kepastian untuk beri servis yang terbaik pada customer.

Kami Premium Beautiful Expert memang akan cuba bantu walaupun customer tersebut tak beli set Premium Beautiful dari kami. Kalau yang tersalah size tu memang tak dapat la kami nak tolong.  


Kebanyakan yang kami bantu dari segi cara-cara yang betul untuk pakai Long Bra, Long Girdle & Waist Nipper.
Memang penting tau untuk pakai set PB ni dengan cara yang betul sebab kalau salah cara pakai, bentuk badan akan jadi lebih teruk dan CONFIRM TAK LAWA lah!!!
Macam mana nak jadi macam Che Ta???
Jadi perlu sangat pakai ikut instruction yang PB Expert ajar tau.



Kami juga akan cuba bantu kalau set customer ada rosak dan perlu hantar repair sebab untuk pengetahuan semua, set Premium Beautiful ni ada Lifetime Warranty yang boleh dihantar repair pada bila-bila masa secara PERCUMA tanpa ada sebarang caj. Jadi rugi lah kalau kita tak gunakan apa yang kita sepatutnya dapat kan.

So, kalau ada yang perlukan bantuan untuk repair Premium Beautiful, boleh hubungi kami Premium Beautiful Expert, In Shaa Allah kami akan cuba bantu sebaik mungkin.

Dan peringatan terakhir buat customer & bakal customer semua,
**Jika mahukan servis terbaik
**Jika mahukan Premium Beautiful original
**Jika tak mahu rugi 
**Jika tak mahu badan berubah menjadi Transformers

CARILAH PREMIUM BEAUTIFUL DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT YANG TERLATIH.

 Jika mahu murah, jangan tanya kualiti
Jika mahu yang berkualiti, jangan minta murah
Sesungguhnya Premium Beautiful set Murah yang Berkualiti


Hubungi 
 

Bio Seleza Feminine Pad - PREVIEW - English Version


Bio Seleza Feminine Pad (English) from Paidi Hasan on Vimeo.

Bio Seleza Feminine Pad - PREVIEW - Malay Version


Bio Seleza Feminine Pad (BM) from Paidi Hasan on Vimeo.

Monday, January 4, 2016

Bio Ever Plus - PREVIEW - Age Reversing Cream


Bio Ever Plus - Age Reversing Cream by Sahajidah Hai-O Marketing from Paidi Hasan on Vimeo.


Penduduk Okinawa, Jepun mempunyai jangka hayat antara yang terpanjang di dunia.

Apakah RAHSIA mereka?
 
Memakan herba hijau liar semula jadi, Japanese Long Life Grass,
atau lebih dikenali sebagai Chou-Mei-Sou
yang hanya ditemui dan tumbuh subur di Yonagumi, Okinawa.

Buat pertama kalinya di dunia
herba istimewa ini digunakan sebagai ramuan dalam krim pengundur usia
dan menjadikan ramuan ini ramuan yang paling unik di pasaran.
Diilhamkan daripada alam semulajadi dan diciptakan oleh sains

Bio Over Plus adalah rahsia untuk anda kelihatan muda
dan sihat pada sebarang usia.
Ia dirumus khas dengan Japanese Long Life Grass yang kaya dengan khasiat anti-penuaan
untuk membantu memperlahankan proses penuaan
serta meningkatkan penampilan yang sihat

Bio ever Plus juga mengandungi kacang soya liar, 
pegaga dan wild yam
untuk membantu mengawal atur hormon,
mengembalikan keremajaan dan memelihara kesihatan secara semula jadi.

Ia diperkaya dengan Vitamin B3, Vitamin E
Ekstrak pokok Cardela Brazil dan kolagen boleh larut
supaya anda merasai pengalaman anti-penuaan yang unik dan menyeluruh

Bio Ever Plus mengguna pakai Teknologi Lipasam Nano 
yang membolehkan kebaikan ramuan aktif bersaiz nano diserap
dan dihantar terus ke dalam aliran darah sejurus selepas krim disapu pada kulit

Bio Ever Plus menggunakan balang kedap udara
untuk perlindungan maksimum daripada udara dan mikroorganisma
Keadaan ini memelihara kualiti dan keberkesanan produk

Dengan Bio Ever Plus, anda boleh mengundurkan usia
dan memulihkan kesihatan secara semula jadi

BIO EVER PLUS AGE REVERSING CREAM
Reversing Age the Natural Way.

Hubungi
0145002339
0199045851

DOAKAN UNTUK AHMAD ZAKIR WAFIUDDIN



Assalamualaikum

Doakan semoga Ahmad Zakir Wafiuddin bin Mohammad Yazmin cepat sembuh. Anak kepada sahabat kita saudara Yazmin telah dimasukkan ke hospital Kota Bharu dan disahkan mengalami Critikal Pulmonary Stenosis (saluran injap jantung ke paru-paru sempit).

Saya menyeru dan merayu kepada semua para sahabat mendoakan buat anak sahabat kita ini supaya kembali sembuh. Tidak dapat dibayangkan kesedihan si ibu yang baru sahaja habis berpantang. Semoga Noramizah Mohamad sabar dan tabah menghadapi ujian ini. 

Sahabat kita Yazmin berniaga kedai air buah di Panji dan aktivitinya sedikit terjejas selepas anaknya dimasukkan ke hospital. Masanya kini banyak berulang alik dari Pasir Mas ke dihospital Kota Bharu menjaga anaknya. Pada masa yang sama Yazmi diperlukan untuk berada disamping isteri yang masih dalam keadaan bersedih.

Saya menyeru kepada para sahabat untuk bersama-sama mengambil bahagiah untuk meringankan sedikit ujian sahabat kita ini. Hari ini sahabat kita sedang diuji dan esok lusa kita tidak tahu akan nasib yang bakal menimpa kita. Bersamalah kita membantu tanda kita bersaudara.

Kepada sahabat-sahabat yang ingin menyalurkan sumbangan, bolehlah disalurkan terus ke;

Akaun Maybank
Angkatan Prihatin Kelantan
5531 3100 8438


Sumbangan boleh disalurkan kepada Angkatan Prihatin Kelantan dan dimaklumkan kepada bendahari Ahmad Syafwan (0139834220) melalui whatapps tagline ‪#‎doauntukwafi‬ untuk tujuan rekod kami. 

Teruskan berdoa buat Wafi dan kami dari jauh sentiasa mendoakan untuk anda sekeluarga. 

Jeming Hassan
2 Januari 2016

Sieze The Day - Rebut Segala Peluang

Assalamualaikum w.b.t
Selamat pagi...
Salam sejahtera.

***********************************************************************


2015 dah berlalu meninggalkan kita...
2016 sudah menjelma...

Masa takkan pernah menunggu kita, setiap detik memang akan sentiasa bergerak tanpa minta kebenaran kita pun.

Rebut segala peluang yang ada, jangan sia-siakan peluang yang ada melintas di depan mata kita.

www.paidihasan.com
 
 

TIDUR YANG BERMANFAAT - SHARING

TIDUR

Bila Dr Noorhisam dari Tahfiz Medic menukilkan dapatannya bahawa dalam sehari, kita hanya memerlukan tidur selama 3jam, saya cuba...saya tidur sebelum jam 12 dan cuma bangun semula pukul 3pagi tetapi saya bangun dengan rasa mengantuk dan letih. 

Kekadang saya tertidur semula dan bangun jam 4.30 pagi.
Saya syak, mungkin sistem badan saya yang tidak berfungsi dengan baik..menyebabkan saya tidak dapat bangun dengan cergas seperti yang dirancang.

Tetapi saya pelik, bilamana ada hari-hari tertentu, tika saya "tanpa rela" sering tertidur pada pukul 9malam.....seterusnya secara otomatik, sekitar jam 2pagi saya pasti akan terjaga. Biji mata saya segar....lalu saya pun bangun untuk melakukan aktiviti2 rutin saya....tanpa mengantuk! Saya pelik!

Rupa-rupanya apa yang berlaku pada saya bukan suatu yang abnormal....saya menemui artikel karya Dr Hamza Al-Hamzawi.
Menurut kajian beliau, untuk bangun dengan cergas, kita tak perlu tidur selama 8jam seperti kajian barat. Tetapi cukup dengan tidur selama 3jam sahaja. Tetapi waktu tidur itu mestilah dari pukul 9 malam hingga 12 malam (tapi kita di zaman skrg ni kalau kita dapat tidur tepat pukul 10 dàn bangun jam 2pagi...itu dah lebih dari baik).

Berdasarkan sunnah, Rasulullah saw sememangnya tidur di awal malam kerana tidur pada waktu ini adalah waktu tidur yang paling bermanfaat. Seseorang itu boleh dapat 80% daripada tidur yang nyenyak pada waktu ini. Waktu ini juga terdapat 'Baraka' di dalamnya iaitu sejam waktu tidur bersamaan dengan tiga (3) jam waktu tidur.
Pada masa ini kelenjar pineal mengeluarkan hormon melatonin iaitu membantu kita untuk tidur.

Tidur dari pukul 12 pagi hingga 2 pagi
Waktu ini terdapat 20% waktu tidur nyenyak dan selebihnya iaitu 80% adalah 'dream sleeping' yang tidak berguna. Pada masa ini tidur sejam bersamaan dengan sejam waktu tidur.


Dari dari pukul 2 Pagi hingga 5 Pagi sebelum Subuh (Fajr)
Ini sebenarnya bukan lagi waktu tidur tetapi adalah waktu yang paling sesuai untuk menghafal, mengingati Allah, berzikir, Istighfar dan penumpuan mental.


Tidur pada waktu siang (selepas Fajr)
Tidur pada waktu ini adalah waktu tidur yang tidak bermanfaat kerana tiga (3) jam tidur bersamaan dengan sejam waktu tidur, ditambah dengan kelesuan, kekeliruan, dan hilangnya fokus.

Tidur dari Fajr hingga terbitnya matahari
Kelenjar pineal mengeluarkan hormon lain iaitu 'serotonin' iaitu dari Fajr sehingga terbitnya matahari dengan syarat seseorang itu mestilah sudah bangun.


Bagi mereka yang solat Subuh dengan 'Jamat' dan duduk mengingati Allah.
Pada waktu ini adalah sangat sesuai untuk berzikir dan melakukan aktiviti harian.


Pembebasan 'melatonin' oleh kelenjar pineal berkurangan selepas 40 tahun dan berhenti selepas 50 tahun. Kemudian seseorang itu harus memanfaatkan apa yang telah tersimpan dalam badan sehingga sepanjang hayatnya.

Jadi, jika seseorang mendapat 'Alzheimer' dan permulaan 'Dementia', bermakna dia telah tidur lewat sepanjang hidupnya.
kredit : Cypreme-HQ