Friday, October 23, 2015

TLC POWER START SEMINAR AWESOME - DE PALMA HOTEL


Sebelum ni saya ada update kan tentang TLC Power Start Seminar yang dianjurkan oleh TLC Master Trainer yang diketuai oleh Sohonita Icon Malaysia, CDM Salha Zain 
Jadi hari ni saya nak kongsikan pengalaman saya menyertai program yang terbaik daripada Top Leaders Circle.
Boleh kan? Menurut aturcara majlis, sepatutnya program bermula pada jam 8.00pagi yang bertempat di De Palma Hotel, Ampang.
Saya yang terpilih sebagai salah seorang AJK program memang la perlu ada lebih awal. Jadi boleh la kami ambil angin dulu sebelum majlis. Nanti tak ada lah nak kena tergopoh gapah untuk ambil tanggungjawab kan.


Apa yang best, rakan kongsi saya pun berpeluang menyertai seminar ni.
Lupa saya nak info, program ni hanya terhad pada 100 orang saja, disebabkan kekangan tempat yang agak crowded kalau lebih ramai peserta diterima.
Jadi siapa yang lebih awal booking kehadiran, boleh menarik nafas lega sebab tak perlu berebut dengan orang lain.


Speaker-speaker yang terpilih adalah business partner kitorang juga sebenarnya. Mereka dipilih sendiri oleh TLC Master Trainer berdasarkan perncapaian & pengalaman sepanjang berbisnes bersama kami.Mereka (speaker) datang daripada pelbagai background yang kita tak sangka-sangka. 
Daripada CEO, guru, engineer, suri rumah, semuanya buat bisnes bersama dengan kami. 
Mesti ada yang tak percaya kan?
Tapi itu lah hakikat sebenar bila berada dalam kumpulan kami.


Setiap speaker diberi tajuk yang specific dengan kelebihan mereka tersendiri kerana ilmu yang kami akan dapat dalam seminar @ mana-mana kelas adalah ilmu pengalaman sendiri, oleh sebab itu ilmu ini takkan dapat daripada mana-mana buku atau library sekali pun.Oleh sebab kami mempunyai business partner yang sporting, jadi perjalanan majlis boleh diuruskan dengan lancar dan mendapat support daripada semua peserta & mentor-mentor. 


MC hari ini pula amat bijak memainkan peranan beliau untuk sentiasa recharge energy kami untuk bertahan sehingga tamat majlis. Daripada awal program, happening sangat-sangat sampai tak terkata.


Peserta-peserta yang join pada hari ni datang daripada seluruh Malaysia, jadi memang mereka lagi tekun untuk kaut segala ilmu yang dikongsikan sebab kebanyakannya tak dapat menghadirkan diri ke kelas mingguan kami atas kekangan masa & jarak. Kesian kan bila kita ada azam untuk ubah kehidupan tapi ada kekangan begini. Tapi tak mengapa sebab kami dengan mentor sentiasa ada 24/7, sentiasa berhubung dengan WhatsApp, call, sentiasa update.Jadi memang rugi lah kalau tak ambil peluang untuk bergambar dengan Ikon Sohonita Malaysia, Salha Zain sebagai pembakaran terbuka kepada rakan kongsi lain yang tak berpeluang untuk menyertai seminar kali ni.
Dalam masa yang sama, sebagai usahawan yang berada di bawah satu bumbung-TLC, kami boleh bertukar-tukar pendapat antara satu sama lain untuk penambahbaikan dalam bisnes.


 
Time lunch time, memang amat dinanti-nantikan sebab tak sabar nak tahu macam mana juadah yang disediakan oleh De Palma Hotel untuk kami semua.
Ternyata semua yang disediakan tidak menghampakan dan kami bagi 5-bintang sebab memang semuanya sedap-sedap belaka.
Tak mampu nak ambil semua sebab semuanya awesome!!!
Mau sampai penuh perut dibuatnya. Geng TLC ni kalau makan memang famous sebab tak ingat dunia. :D 


Apa yang best kat De Palma Hotel ni, dah siap disediakan tempat untuk semua solat Jumaat. Ini merupakan salah satu sebab kami pilih De Palma Hotel sebagai lokasi seminar TLC untuk kali ni sebab tak semua hotel menyediakan tempat untuk solat Jumaat dan amat menyukarkan peserta lelaki.
Beruntung, bertuahnya kami di bawah bumbung TLC yang sentiasa fikir untuk kemudahan kami semua.

 
Perkongsian pada sebelah petang memang agak memukau semua peserta sebab speaker yang dipilih amat terbaik dan memainkan peranan dengan baik.


Tak terasa pun masa berlalu dengan pantas sampaikan penjaga masa pun terlalai disebabkan terlalu excited.
Siapa yang tak excited kan bila orang nak share ilmu untuk kita capai impian kita secara sistematik dan mengikut masa yang ditetapkan.Siapa pula speaker yang terakhir ni???
Kalau nak tahu, inilah THE ONE AND ONLY SOHONITA ICON MALAYSIA, SALHA ZAIN!!!
Beliau dah diiktiraf oleh kerajaan Malaysia sebagai Ikon Sohonita kerana dah bantu raaaamaiii wanita di Malaysia untuk berjaya hanya dengan bisnes Premium Beautiful saja.
Awesome kan?
Memang awesome dan lagi awesome kerana beliau mentor saya merupakan protege beliau. 


Memang beruntung sangat bila dah terjebak dengan kumpulan bisnes TERBAIK Top Leaders Circle ni, sebab dalam group ni semua dah ada tersedia..
**Kita ada Mentor
**Kita ada Majlis Ilmu
**Kita ada Produk Yang Bagus
**Kita ada Support Systerm yang kuat
**Kita ada sifu SOCIAL MEDIA MARKERTING

 
Tinggal hanya kita saja yang perlu grab peluang dan gunakan sebaik mungkin untuk kita dapat apa yang mentor dah rasa.
Mentor-mentor akan sentiasa ada dengan kita untuk guide all the way. Jadi tak perlu risau kalau-kalau kita tersadai di tengah jalan kerana kita ada mentor, tempat untuk kita rujuk setiap kali ada masalah.


Ini lah nilai yang mentor-mentor terapkan dalam diri masing-masing,
**Rela BELAJAR
**Rela DIAJAR
**Rela MENGAJAR


Jadi untuk berjaya, kena belajar, belajar, mengajar, diajar, mengajar, diajar, belajar ..... and so on sehingga lah kita puas hati dengan pencapaian kita.
Even dah berjaya pun masih lagi tak putus sebab tanggungjawab kita pula terhadap rakan kongsi untuk siapkan mereka pula.


Alhamdulillah program TLC kali ni berakhir dengan jayanya even ini merupakan seminar yang julung kalinya daripada TLC tapi semua AJK memainkan peranan masing-masing dengan baik dan peserta juga membantu kerana semua yang hadir adalah yang TERBAIK!!!

Semoga TLC dapat menganjurkan lagi program sebegini pada masa hadapan untuk kami semua dalam perjalanan kami menuju ke puncak kejayaan.
Terima kasih TLC.www.paidihasan.com

No comments:

Post a Comment