Monday, April 20, 2015

DIAMOND NIGHT 2015

Tanggal 18 April 2015, Sahajidah Hai-O Markerting (SHOM) telah mengadakan satu Majlis Anugerah gilang gemilang yang dinamakan Diamond Night.
Diamond Night adalah simbolik kepada penerima anugerah 
**Diamond Sales Manager (DSM)
**Double Diamond Manager (DDM)
**Car Fund


Majlis ini adalah event wajib setiap tahun bagi meraikan semua rakan kongsi yang berusaha bersungguh-sungguh untuk mencapai kejayaan tersebut.
Jadi tidak hairan lah jika event ini diadakan di lokasi yang di luar jangkaan kita.


Salah seorang daripada TLC Master Trainer kami, 
CDM Nur Fadzliah, telah terpilih untuk menjadi Speaker Majlis ini, menjadikan TLC telah terpilih sebagai speaker 4 kali berturut turut di dalam majlis syarikat. Ini membuktikan bahawa TLC telah melahirkan pemimpin yang telah diiktiraf oleh syarikat.
Salah seorang daripada rakan kongsi, Nuzul Hafiz kami turut menerima anugerah Diamond Sales Manager (DSM) atas pencapaian beliau mengumpulkan jumlah jualan kumpulan sebanyak RM180,000.
Bangga sangat-sangat bila rakan kongsi dapat capai anugerah sebegini.

Penerima Anugerah DSM bersama Isteri dan 
Mentor, DDM Dyna Salleh
Tetapi sebelum majlis bermula, kami TLC memang tidak melepaskan peluang untuk bergambar kerana TLC memang terkenal dengan gaya artis ala-ala DIVA International.


 TLC Master Trainer CDM Salleha Roslan & CDM Izyan

 Bonda kami dalam TLC, CDM Salleha Roslan bersama suami, CDM Halmie Abd Hamid


Nampak kan, semuanya macam DIVA, dari segi pemakaian, style, gaya, mutu, keunggulan. Macam iklan Dunhill la pula kan.
Tapi semua kami di TLC memang menitikberatkan dari aspek kekemasan dan gaya ni kerana telah menjadi trademark kami.SSM Cik Yaya bersama ibu kami, DDM Dyna Salleh
 
Oleh kerana kami yang paling awal, hanya kami yang bergambar di laman yang teramat ohsem di tepi dewan. Pemandangan yang ada amat memukau dan disebabkan hujan, kami tidak berpeluang untuk ke laman yang cantik.


Acara makan malam dimulakan pada jam 8.00 malam selepas ketibaan semua tetamu terhormat, pengasas Sahajidah Hai-O Markerting dan semua CDM yang melahirkan kami semua usahawan yang berjaya.Selepas menjamu selera, kami berlegar-legar di luar dewan kerana urusetia majlis telah menyediakan pelbagai tempat menarik untuk kami semua bergambar. Dan kami amat suka bergambar.Dan disini kami berpeluang untuk berkumpul dengan TLC yang lain kerana kami di mana-mana sahaja, hubungan, keakrabannya adalah sama. Sentiasa rapat seperti adik beradik kerana telah diberi didikan yang sempurna oleh Mentor-mentor TLC kami.
Rakan kongsi kami yang lain pun memang pantang nampak saya pegang kamera, ada saja yang posing. Dan saya macam biasa tak boleh tengok orang posing, akan snap juga gambar sebab memang saya suka ambil gambar.
Dan di sini juga kami boleh bergambar dengan Mentor, Sifu yang bertanggungjawab melahirkan Mentor-mentor TLC yang amat dedikasi dan berilmu dalam membentuk kami menjadi DIAMOND, iaitu CDM Hj Azlan Deraman.Seorang lagi Mentor yang selalu kami cari untuk bergambar adalah, Pengasas Top Leaders Circle, Sohonita Icon Malaysia, CDM Salha Zain. Beliau telah melahirkan 3 Crown Diamond Manager yang bertindak sebagai TLC Master Trainer iaitu 

**CDM Izyan Liyana
**CDM Nur Fadzliah
**CDM Salleha RoslanPasangan kepada CDM Salha Zain juga adalah salah seorang daripada TLC Master Trainer dalam bahagian markerting kerana beliau adalah satu-satunya Social Media Expert. Pengalaman beliau bekerja selama 10 tahun sebagai Webmaster di perbadanan gergasi di Malaysia tidak disia-siakan.
Oleh sebab ini lah kami TLC Conquer Malaysia, Singapura, Brunei, dan Indonesia untuk produk Premium Beautiful. Beliau adalah CDM Al-Faath Al-Ayubi.


Mereka adalah ibu, bapa, mentor, rakan kongsi kami dalam bisnes ini kerana sering berkongsi masalah, cadangan, ilmu dan segala skill dalam membentuk diri kami untuk follow step, langkah mereka. Supaya menjadi seorang champion.
 

Kami kumpulan Maskulin TLC pun tidak melepaskan peluang untuk ambil part dalam sesi bergambar yang tidak putus-putus. Mengalahkan majlis Grammy kalau dilihat semula dengan penggambaran ahli-ahli TLC.


Peluang bergambar dengan TLC Master Trainer memang tidak akan dilepaskan kerana semuanya berpakaian daripada "designer dress" yang berharga ribuan ringgit. Dan tidak lupa pada insan yang bertanggungjawab membawa saya menyertai usahawan TLC, SSM Cik Yaya. Beliau walaupun baru lagi menyertai TLC tetapi telah melahirkan ramai usahawan lain yang mempunyai matlamat yang sama seperti kami.Mungkin hari ini, orang berkata kami cuma ada angan-angan mat jenin, tapi kami akan buktikan bahawa angan-angan kami akan jadi kenyataan. InshALLAH.
TLC adalah tempat terbaik untuk berjaya.

***************V***************

Sebelum semuanya pulang, kami ada satu sesi penggambaran bersama dengan kumpulan besar CDM Hj Azlan Deraman, Dolomite Team.

 ***************V***************

Awesome kan?
Ingin Rasa Peluang Hebat Berniaga?
Hubungi 
Premium Beautiful Expert TLC
+60145002339 

No comments:

Post a Comment