Monday, December 22, 2014

CDM AL-FAATH AL AYUBBI (TLC)

Mulakan Tanpa NANTI
Lakukan Tanpa HENTI
Buat Sampai JADI
Confirm PUAS HATI

JUMPA ANDA DI PUNCAK KEJAYAAN!!!

video

Tuesday, December 16, 2014

MARINE ESSENCE - SABUN KETIAK

Kali ni saya nak kongsi pasal sabun marine essence pulak. alahhh sabun ketiak tu. tak pernah dengar ke? Ish, tipu lah. Femes kot sabun ni. orang Singapura dan Brunei pun kenal


Dah kenal dah? Bagi yang dah kenal tu, bagus! congrates saya ucapkan. maknanya awak semua sudah memilih produk yang dijamin keberkesanannya. dan bagi yang belum kenal, tak pe. jom kita berkenalan dengan sabun marine essence @ sabun ketiak yang harum ni

Sabun ketiak ni ada tiga bars dalam satu kotak. awak semua boleh pilih nak beli satu kotak ke, nak beli satu bar je pun boleh. 

Sabun ketiak ni memang direka khas untuk memberi kelembapan pada kulit kita. Ia diperkaya dengan antioksida untuk kesihatan kulit yang menyeluruh

Antara kelebihan / kebaikan sabun ketiak ni

- menghilangkan jerawat belakang badan
-menghilangkan bau badan 
- menghilangkan warna ketiak yang kehitaman
-merawat penyakit eczema dan psoriasis (sejenis penyakit kulit)




-memberi kelembapan dan melembutkan kulit
- merawat kulit kering dan bersisik
- menghilangkan daki di badan terutama di bahagian2 yang berlipat
- merawat tumit kaki yang merekah

hmmm mesti tak selesa kan kalau kita ada masalah macam ni. self confidence pun melayang entah kemana. Pendek kata, sabun ketiak ni adalah solusi terbaik untuk sebarang masalah kulit. Haa jangan tak tahu, sabun ketiak ni sangat wangi. 

Reminder: jangan tertidur dalam bilik air pulak. maklumlah ada aromaterapi secara tak langsung

Jadi kalau ada yang nak merasa penangan Sabun Ketiak ni, boleh hubungi saya

PAIDI HASAN
0145002339

PERSONAL TOUCHING WITH CDM SALLEHA ROSLAN


Setiap hari Jumaat, adalah wajib bagi saya dan partner saya reserve untuk menghadiri kelas bersama mentor di TLC Centre bertempat di Sri Petaling, Gombak.


Tetapi memandangkan sebelah petang saya tak ada sebarang aktiviti, saya dan partner telah booking mentor saya CDM SALLEHA ROSLAN untuk dapatkan tips usahawan daripada beliau. CDM Salleha aka Kak Sal, adalah seorang leader yang terbaik pernah saya jumpa. Tanpa banyak soal, Kak Sal terus setuju untuk PT dengan kami.


Pelbagai tips yang Kak Sal beri pada kami sepetang bersama di Old Town White Coffee Sri Gombak tersebut. Daripada tips untuk sharing, closing, sampaikan tips ber-blogging pun kak Sal share dengan kami. Pendek kata, semua ilmu yang beliau ada, tiada satu pun yang tidak dicurahkan kepada kami.

Begitulah betapa beruntungnya kami terjebak dengan Top Leader Circle yang sentiasa mengamalkan konsep bisnes bermentor. Syukur, Alhamdulillah, kami boleh diberi tunjuk ajar sepenuhnya daripada mereka.

MELASTIK KE LANGIT PART 2


Hari ni ada kelas di TLC Centre untuk sambungan minggu-minggu lepas untuk Task Melastik Ke Langit. Dan macam biasa saya pergi ke kelas tersebut bersama-sama partner saya sebab kami memang tekad tak nak lagi tertinggal kelas. Lagipun tajuk ni memang tajuk penting jika seorang itu betul-betul komited untuk berjaya.



Pengisian kelas daripada jam 9 malam seakan tidak cukup kerana ilmu yang dikongsikan oleh mentor-mentor teramat lah berguna, tambahan lagi bagi usahawan baru sperti saya ni. Bila dah hadir kelas ni barulah saya mula faham dan tahu teknik-teknik yang betul untuk menjadi usahawan berjaya.

"Tidak ada kejayaan yang akan datang tanpa ada usaha daripada diri kita sendiri"

Ungkapan ini yang selalu saya terapkan dalam diri saya, untuk memotivasikan diri yang sentiasa lupa akan matlamat sebenar menceburi bidang ini. Dan alhamdulillah hadirnya Mentor-mentor yang berpengalaman banyak memberi saya semangat untuk terus maju ke hadapan.




Thursday, December 11, 2014

PENGEDAR MARINE ESSENCE DIPERLUKAN





PAIDI HASAN
0145002339

MATERIAL PREMIUM BEAUTIFUL

Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful membentuk kontur keseluruhan badan yang menarik, membentuk badan yang sihat dan seimbang. Ia memberi kesan secara serta-merta dengan selamat tanpa memerlukan pengambilan ubat, melakukan pembedahan dan senaman

Set Premium Beautiful ini memfokuskan kepada 70% kesihatan dan 30% kecantikan (pembentukan badan). Ia direka dengan ciri-ciri yang amat unik. Set premium beautiful bukan seperti pakaian dalam yang biasa. ia diperbuat daripada fabrik akwatek dan akwadyne yang sebati dengan air. Kadar penyerapan peluh dan pengaliran udara adalah baik, selesa dan tidak terikat semasa memakainya

Material akwatek dan akwadyne ni, 

  • Fabrik yang digunakan sebagai baju angkasawan Syeikh Muzaffar masa ke bulan
  • Fabrik yang digunakan sebagai baju perenang antarabangsa
Sebab apa? Kainnya yang ringan tu tak menenggelamkan badan kita dan sangat selesa dipakai

Wednesday, December 10, 2014

CARA BASUH PREMIUM BEAUTIFUL


PREMIUM BEAUTIFUL WASH 


  • Cecair PB Wash adalah cecair yang pekat, jadi hanya guna 1 penutup sahaja untuk setiap basuhan. Boleh jimat 3-4 bulan 
  •  Bersifat lembut dan dikhaskan untuk lingerie wash 
  • Diperkaya dengan ekstrak tumbuhan dan vitamin 
  • Tidak melunturkan warna fabrik 
  •  Memberi kelembapan kepada kulit badan kita, tidak mengeringkan kulit semasa membasuh
  •  Menghapuskan bakteria dan bau 
  • Keharuman bunga-bunga  

CARA BASUHAN YANG BETUL 

1 - Larutkan satu penutup PB Wash dalam air biasa
2- Seeloknya gunakan baldi atau besen (untuk merendam Premium beautiful anda)
3 - Hanya rendam 10 minit sahaja sambil gosok-gosok secara perlahan sahaja
4 - Bilas dengan air bersih
5 - Toskan Premium beautiful anda
6 - Lapkan dengan tuala untuk mengurangkan air yang menitik
7 -Gantung dengan hanger
8 - Jemur bawah kipas sehingga kering

 Nota: Premium beautiful ni cepat kering, dalam 3-4 jam lepas jemur bawah kipas, dah kering. Jadi, basuh waktu malam, esok pagi terus boleh pakai. Tak ada istilah skip pakai sebab basuh PB


PANTANG-LARANG SEMASA MEMBASUH 
  • Dilarang menggunakan losyen atau syampu yang beralkali tinggi. Pendek kata, jangan basuh menggunakan apa-apa pencuci selain dari PB Wash. Kalau tak de PB Wash, rendam guna air biasa je tanpa pencuci. 
  • Dilarang menjemur premium beautiful di bawah cahaya matahari 
  • Dilarang menggunakan seterika 
  • Dilarang menggunakan mesin basuh, walaupun hanya untuk tujuan pengeringan 
  •  Dilarang memerah pakaian untuk tujuan mengeringkan air 
PB Washer ni amat penting bila kita dah miliki set PREMIUM BEAUTIFUL 
untuk mencuci korset. Jadi kalau dapatkan set Premium Beautiful dengan saya, 
saya akan beri PB Washer ni secara PERCUMA!!! 

PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT
0145002339
Top Agent PB Shah Alam

Saturday, December 6, 2014

BORANG TEMPAHAN PRODUK

NAMA:
NO KAD PENGENALAN:
ALAMAT E-MEL:
ALAMAT:
POSKOD:
BANDAR:
NEGERI:
NO TELEFON:
PRODUK YANG INGIN DIBELI: Set Lengkap Premium Beautiful
Long Bra
Waist Nipper (Bengkung)
Long Girdle

**SESI FITTING SET LENGKAP PREMIUM BEAUTIFUL DILAKUKAN OLEH TEMAN SAYA (PEREMPUAN).

UKURAN 1 (PUNCAK PAYUDARA) DALAM CM:
UKURAN 2 (BAWAH PAYUDARA) DALAM CM:
UKURAN 3 (PINGGANG DI PUSAT) DALAM CM:
UKURAN 4 (PINGGUL TERTINGGI) DALAM CM:
PRODUK LAIN Premium Beautiful Natural Wash
BBplus Kolagen
Mineral Coffee
Marine Essence Beauty Bar (Sabun Ketiak)
Marine Essence Shampoo
Marine Essence Body Wash
JTX 1000 Oil Motor
JTX Concentrated Oil
LAIN-LAIN PRODUK (SILA NYATAKAN):
CARA PEMBAYARAN
AKUJANJI PEMBELI Saya dengan ini mengaku segala keterangan yang diberikan adalah benar. Pihak tuan berhak untuk membatalkan perjanjian sekiranya didapati sebarang kenyataan yang tidak tepat.

**SEGALA MAKLUMAT YANG DINYATAKAN DI SINI AKAN DIRAHSIAKAN.


Click here to put a form like this on your site.

WAIST TRAINING - ZUMBA @ TLC CENTRE

Assalamualaikum w.b.t

Semalam saya follow partner saya ke TLC Centre di Sri Gombak sebab dia ada join satu aktiviti yang dianjurkan oleh Top Leaders Circle (TLC) iaitu Program Waist Training.
Saya pun tertanya-tanya apa yang disebut waist training ni sebab saya tak pernah pun dengar program semacam ni.

Rupa-rupanya program ni dah tersebar meluas kat laman sosial seperti Facebook, Instagram,Twitter dan pelbagai lagi media sosial yang lain, cuma saya saja yang tak tahu sebab tak berkesempatan nak follow.

Saya ingatkan aktiviti ni diadakan untuk semua gender, tetapi sangkaan saya dah meleset.
Aktiviti ini memang STRICTLY FOR LADIES. Patah hati nak berzumba juga dengan diorang ni.
Tetapi, oleh kerana saya ada bawa DSLR, saya diberi kepercayaan untuk snap gambar aktiviti mereka ni.


Wahhh, betapa bersemangatnya mereka untuk berzumba. Memang happening la aktiviti ni.
Saya difahamkan ni merupakan aktiviti sebegini yang pertama dianjurkan oleh TLC. Oleh kerana mendapat sambutan yang menggalakkan, pihak pengurusan bercadang untuk mengadakan lagi program ini di masa yang akan datang.



Memang happening la program yang dianjurkan oleh TLC ni. Habis gaya tarian yang mereka buat. mana taknya dah dapat instructor berpengalaman.
Walaupun semua memakai WAIST NIPPER sepanjang aktiviti, tetapi tak menghalang untuk mereka enjoy keseluruhan program.


Hal ini adalah kerana waist nipper @ set PREMIUM BEAUTIFUL tidak akan menyeksakan si pemakain, bahkan memberi keselesaan yang maksimum kepada tubuh badan kita. Tambahan lagi dipakai sepanjang melakukan aktiviti senaman sebegini. Jadi memang tak rugi sesiapa yang memiliki set ajaib keluaran Hai-O Marketing ini.

Setakat ini sahaja entry saya hari ini. Jika ada berita terkini untuk aktiviti BERZUMBA BERSAMA TLC lagi, saya akan update.

Wassalam.

Tuesday, December 2, 2014

DISEMBER DAH TIBA

Wahhhh...
Sedar tak sedar kita dah sampai ke hujung tahun dah.
Dah smpai hujung tahun, yang paling best budak-budak sekolah, ibu bapa yang tak bekerja, dan cikgu-cikgu (termasuk juga ke).
Sebab apa saya kata best?
Kan dah cuti sekolah, siapa yang tak suka sekolah cuti??
Semua orang suka.


Tapi kami di Top Leader Circle, bila dah sampai hujung tahun, mesti akan berlumba-lumba untuk punch stock. Bukan apa, untuk mencukupkan Bv masing-masing.
Bila dah cukup Bv, baru lah dapat bonus. Nak-nak lagi yang nak naik % lagi, seterusnya nak naik pangkat. Semua tu penting sebab Januari nanti ada penganugerahan untuk Senior Sales Manager (SSM) dan Pencapai Jualan 100k. Pulangan yang lumayan menanti.
Siapa tak nak kan.





Senyum je semua kawan-kawan di Top Leaders Circle (TLC) pergi punch stock kat stokis/HQ.
Mana tak nya? Bonus bulan 12 confirm dah besar punya.





Saya sendiri pun tak lepas peluang untuk punch juga. sebab saya pun ada target sendiri bersama dengan partner saya. Kami nak kejar leader-leader yang dah terbukti berjaya.
Alhamdulillah semua yang kami punch kat stokis dah banyak orang tempah. Sekejap saja dah licin dah. Tunggu masa nak punch stock lain pula.

Nak tanya tentang produk???
Nak tanya tentang bisnes apa yang saya buat???
Nak tanya income saya sekarang???
Atau nak tanya siapa partner saya??? hehe...yang tu tak boleh.

Boleh hubungi saya bila-bila masa, saya akan bantu orang yang ada keinginan untuk berjaya.

PAIDI HASAN
0145002339
paidihasan@gmail.com

Monday, December 1, 2014

BADAN MENARIK dengan PREMIUM BEAUTIFUL

Ya Allah!!!
Baru pakai 5minit dah nampak kesan.
Macam tak percaya pula.
Tapi serius ke ni?
Entah-entah photoshop je ni.


Tapi inilah hakikat kejadian PREMIUM BEAUTIFUL ni. Memang selepas kenakan 5 minit, akan nampak kesannya. Semua lemak akan dibawa ke tempat-tempat yang sepatutnya iaitu ke breast dan punggung.

Kadang-kadang kita fikir orang yang berbadan MANTAP mempunyai berat badan yang rendah. Tapi sebenarnya berat badan mereka sama sahaja dengan kita, perbezaannya adalah LEMAK MEREKA DAH TERTUMPU PADA SATU TEMPAT, sedangkan LEMAK KITA PULA MERATA-RATA, sebab tu lah kita nampak gemuk, hodoh. Semua aset dah jatuh, tak mengiurkan lagi.


Kalau dah badan macam ni, rasa boleh tenang ke? Mesti dah rasa risau sangat-sangat. Penyakit dah satu hal, kalau dah ada suami, memang tak berselera suami nk masuk dekat. Tu bagi yang dah berkahwin, tapi kalau yang masih ANAK DARA??? Memang perlu amik tindakan SEGERA la. 


Jalan penyelesaiannya -----> PREMIUM BEAUTIFUL

Korset ni dah direka khas untuk 70% kesihatan, 30% kecantikan. Jadi bila dah memiliki set ni, kita dah dapat 2dalam1, apa lagi yang kita nak selain kesihatan dan kecantikan?

Modal??? Cuma keluar sekali sahaja untuk seumur hidup. Kenapa??? Sebab korset ni ada LIFETIME WARRANTY. Sebarang masalah, kerosakan boleh hantar untuk repair, selagi nyawa dikandung badan.
Satu lagi kelebihan adalah, PB dah dianugerahkan sebagai produk SUPERBRAND kerana terpilih sebagai brand korset terbaik di MALAYSIA. Jadi tak ada alasan lagi untuk kita pilih korset lain.



Setakat ni saja entry berkenaan PB ni, lain kali saya update lagi.

Berminat nak pakai PREMIUM BEAUTIFUL secara percuma??? Saya boleh bantu anda.

PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT
0145002339
Top Agent PB Shah Alam