Sunday, January 21, 2018

PREMIUM BEAUTIFUL KELANTAN | Tak Kenal Maka Tak Cinta


Kata Orang - Tak Kenal Maka Tak Cinta
.
Amboi kemain ya tajuk kat atas tu.
Jangan la silap paham ya.
Bukan lah abam Paidi Hasan bercinta dengan orang lain pulak.
Still setia pada yang kecik molek tu jer.
.
Cewah ayat ambik hati ya.
Pandai betul bab tu ya😋😋😋
.
Biasa kalau nak bercinta, at least kena kenal dulu kan.
Dulu-dulu masa kat asrama, memang lama jugak la peristiwa bergayut kat public phone sampai siap main kejar-kejar dengan warden.
Bercinta punya pasal la kan.
(Budak dulu mana ada telefon bimbit).
.
Tapi nak bercinta mesti kena kenal orang tu.
Nak kena tahu nama.
Nak jugak tahu rupanya macam mana.
Nak tahu dia anak penghulu ke, anak askar ke.
Haaa tahu pun takut kan.
.
Dah kenal baru la boleh berkenalan & baru lah akan timbul rasa sayang tu.
Betul ke idok adik & kakak kiter?
.
Memang betul la.
Even yang berkasih sayang atas perjodohan keluarga pun masih ada sesi suai kenal dulu.
Baru la akan bercinta walaupun dah lepas nikah.
.
Nak cerita ni pasal bisnes SHOM yang Paidi fokus buat suami isteri dan rakan kongsi ni.
Dulu memang tak kenal pun siapa SHOM ni.
Apatah lagi nak bercerita kan.
.
Tapi bila ada insan yang sangat banyak nya budi pada kami ni, kenalkan kami siapa sebenarnya SHOM ni, alhamdulillah bermula lah sesi suai kenal kami.
.
Pada mulanya memang kita tak kenal lagi asal usul, terus la tanya sekeliling. Macam nak kenal seseorang, memang kita risik dulu. Macam mana perangai nya. Baik kah budi pekertinya. Tapi jangan silap tanya pula tau. Kena tanya pada sumber yang betul. Baru dapat info yang betul.
.
Masa tu memang tanya Pak Cik Gugel la.
Banyak kemain yang buruk keluar bila taip je nama Hai-O (sekarang dah upgrade-SHOM).
Tapi tak apa lah kita tanya pula dengan orang yang kenalkan pada kami.
Alhamdulillah baru lah tahu cerita sebenarnya.
.
Dah lama berkenalan, berkasihan dengan SHOM ni lagi lama, lagi kenal dan lagi tahu sebenarnya memang SHOM ni platform terbaik untuk bantu orang-orang yang nak bisnes tapi tak tahu nak mula macam mana.
Dengan sistem perniagaan betul-betul kukuh memang lah jadi pilihan kita untuk bisnes kan.
.
Bila sendiri dah buat bisnes dengan SHOM, sendiri akan tahu yang mana betul & mana salah.
Jadi kalau lah orang lain nak burukkan SHOM, kita takkan goyah sebab kita dah kenal kan.
Dah yakin dengan hati budi SHOM sejak 25 tahun lepas lagi dah bantu ratusan ribu orang di Malaysia ni.
.
Syarikat SHOM pun dah diiktiraf antara 60 syarikat terbaik di Malaysia yang menerima
Malaysian Excellence Award 2017/2018.
.
SHOM juga lah satu-satunya Syarikat Networking yang menerima Malaysian Excellence Award 2017/2018. Daripada ribuan syarikat networking dia Malaysia, kenapa SHOM dipilih?
Of course la sebab SHOM memang terbaik
.
Oh ya sori tak panjang bercerita, tapi tak cerita pun wanita manis kat tepi ni.
Jangan la bergosip pulak ya.
Ni kalau nak kenal, CDM Salleha Roslan
Beliau ni mentor yang banyak sangat bantu Paidi, Isteri & rakan kongsi dalam bisnes ni.
Ibarat kata sebagai bonda lah.
Sebab apa benda pun dalam perjalanan bisnes ni, kami rujuk beliau juga selain seorang lagi mentor hebat, BCDM Salina Salleh.
.
Beliau berdua memang bonda yang terhebat la kalau bab nak bantu rakan kongsi lagi maju dalam bisnes. Sebab mereka tak ada fikir pun apa yang mereka akan dapat.
Tapi lebih fokuskan apa yang mereka nak, rakan niaga, rakan kongsi mereka dapat.
.
Alhamdulillah dapat berkenalan dengan SHOM, Dengan mentor-mentor hebat ni.
.
Kalau dah kenal, memang keakraban tu macam orang dah bercinta kan. Sentiasa je bersama-sama untuk maju lagi.
In Shaa Allah.
.
#ThePaidiHasan
#SHOMBatuCaves

Friday, January 19, 2018

POK WEING - MAIL BUTA PASIR MAS - DOAKAN KESIHATAN BELIAU


Siapa orang Kelantan atau lebih tepat lagi di 
Pasir Mas mesti kenal insan ni.
Nama sebenar tak pasti la nama apa.
Tapi kami adik beradik kenal dengan nama "Pok Weing"
**sori kalu silap eja. sebab bahasa oghe kelate pelik sikit eja dia.

Siapa beliau ni untuk keluarga kami di 
Pohon tanjong, Pasir Mas, Kelantan?
Mungkin ada pertalian darah bau-bau bacang sebab dalam kawasan Pasir Mas tu kebanyakan sedara mara jugak. Tapi sebabkan orang tua dah ramai meninggal dunia, jadi anak-anak muda tak sempat berkenalan. Jadi tak rapat dah.

Beliau ni femes dengan nama "Mail Buta".
Tapi jelan kaki kemana pun steady jer.
Tongkat lipat dia tu ada je dalam poket.
Tapi jarang-jarang je nampak dia guna.
Bonda saya, Azizah Hamat (Mok Yoh) kata beliau ni ada masalah penglihatan dari kecik lagi.
Demam panas kalau tak silap.

Even orang cakap dia buta, jangan terkojot dia 
pernah guna fon bimbit tau.
Siap main tekan-tekan dail lagi.
Mungkin ada gift yang Allah s.w.t bagi kat beliau.
Jadi kita memang tak tahu kan.

Dulu kerap jugak la bila lalu je depan rumah, mesti berenti sekejap,

"Ni rumoh Mok CIk Yoh nih. Ado dumoh ko dok tok tahu. Nyo ado lah tuh. Kito tok caro lah mano. Kalu ado gak ado. Kalu takdok kito gi jah" - Memang bahasa Kelantan Pekat.

Dulu ada tiang depan rumah. Kitorang budak-budak 
memang suka la menyakat kan.
Tengok je Pok Weing ni jalan. Nyaris-nyaris nak langgar 
tiang baru kitorang panggil.

"Pok Weinggg tuang depe tuh!!!"-

"Aku nyo napok doh. Buke tok napok nyoh," 
- Ayat standard dia. haha. Boleh tahan dia punya jawab.

Biasa kalau dia dah singgah memang makan mandi semua kat sini la. Sebab tu dia selalu datang. Sebab bonda Paidi, Mok Yoh memang jenis suka la bagi orang makan. Alhamdulillah.

Ada satu peristiwa dulu.
Budak-budak muda memang la suka nak menyakat.
Diorang nampak Pok Weing ni jalan kaki. 
Diorang offer nak bagi tumpang.
Rupa-rupa diorang bawak pusing habis kampung lepas tu letak balik kat tempat ambik tadi.

Pok Weing angkat tangan atas dahi, mungkin nak tahu 
arah mana patut dia pegi.
Terus dia jalan terus je hala tempat yang dia nak pegi.
Dia punya deria arah tu agak terbaik lah kalau kami tengok.
Time budak-budak sakat dia pun Allah s.w.t permudahkan jalan bagi pertolongan kat dia.

Allah s.w.t kan Maha Penyayang.
Ya lah Allah s.w.t dah ambil nikmat penglihatan beliau.
Jadi Allah s.w.t bagi lah keistimewaan bahagian lain pula.
Betul tak?

Tapi akhir-akhir ni dekat setahun lebih dah 
kami tak nampak Pok Weing ni.
Mungkin tak kena dengan masa, atau
Beliau dah pergi duduk dengan family dia kat tempat lain.

Apa pun kami doakan Pok Weing sentiasa 
dipelihara Allah s.w.t dan diberi kesihatan yang terbaik.
In Shaa Allah.
Amin

#PokWeingPasirMas
#MailButaPasirMas

Sunday, January 14, 2018

BAGAIMANA NAK JADI AGENT SAH / PENGEDAR SAHAJIDAH HAI-O MARKETING (SHOM)


Assalamualaikum semua.
Hari ni Paidi nak cerita macam mana ya sebenarnya kalau kita nak jadi agent sah atau pengedar sah Sahajidah Hai-O Marketing (SHOM) dan apa pula Kelebihan yang kita akan dapat kalau dah bergelar agent sah SHOM.

FIRST SEKALI APA YANG KITA PERLU BUAT?

Untuk jadi agent sah, perlu lah daftar ahli SHOM terlebih dahulu.
Berapa tu nak kena daftar ahli?
Mahal ke tak? Tak lah, cuma RM50 je untuk tahun pertama dan RM35 untuk renew keahlian setiap tahun selepas tu.




Apa yang kita dapat bila dah daftar ahli SHOM ni?
Nanti bila dah register, first sekali akan dapat nombor ahli untuk login pada Online System SHOM.
Kat dalam tu nanti boleh download Soft Copy Starter Kit dan juga Soft Copy Produk Katalog yang paling Latest.


Jadi cara ni memang paling sesuai lah pada semua yang nak jadi @ memang dah jadi pengguan tegar Produk SHOM ni. Baik untuk kegunaan sendiri dan keluarga, ATAU yang berminat untuk mula bisnes Online @ Offline.

Mulai 2018 ni, setiap yang daftar ahli SHOM akan dapat Free Gift Marine Essence Body Wash yang bernilai RM38 tau. Jadi daftar-daftar je terus dah dapat stock. Best tak?
Mesti lah best kan.


 

Ada juga option pada yang nak dapatkan Hard Copy Starter Kit & Katalog Produk, perlu daftar pada mana-mana stokis dengan bayaran RM80, dan akan terima Hard Copy Starter Kit & Katalog Produk serta merta. Memang lawa sangat tau Hard Copy kedua-dua nya ni. Paidi tengok sekali je, terus jatuh cinta pandang pertama tau.

Perhatian : Bila kita dah berdaftar dengan SHOM, kita akan sentiasa tertakluk pada segala peraturan syarikat Sahajidah hai-O Marketing Sdn. Bhd. & juga DSAM (Direct Selling Association of Malaysia).

KENAPA NAK KENA DAFTAR SEBAGAI AHLI SHOM?

Kalau nak tahu kan, pendaftaran Ahli SHOM ni penting tau untuk mudahkan urusan SHOM, untuk sampaikan penyata income kita dan boleh diguna pakai untuk declare pendapatan tahunan kita sebagai usahawan Sahajidah Hai-O Marketing (tak mengira bisnes Online @ Offline).

Paling penting, pendaftaran ahli SHOM sangat perlu untuk SHOM masukkan bonus bulanan direct pada akaun usahawan @ pengedar @ ahli SHOM mengikut bonus pencapaian masing-masing.
Kalau tak daftar ahli SHOM, kat mana SHOM nak bank in bonus you olls kan. Takkan la ke akaun Paidi pula kan. 😋😋😋

Tapi untuk Pendaftaran Ahli SHOM memang perlu la hubungi Paidi tau , untuk Paidi mudahkan lagi proses pendaftaran ahli SHOM nanti.




APA SEBENARNYA KELEBIHAN DAFTAR SEBAGAI PENGEDAR SHOM?

Kalau kita ni memang dah jadi pengguna produk SHOM & sangat jatuh cinta dah, memang Paidi sarankan untuk daftar Ahli / Pengedar / Agent SHOM ni.
Sebab apa tau?
Sebab kalau daftar ahli sekadar untuk kegunaan sendiri pun dah boleh jimatkan kos perbelanjaan produk sehingga 20% setiap produk. 
Dan tak lupa juga SHOM akan bagi BONUS TUNAI / CASH pada yang layak pada bulan berikutnya. 
Sangat-sangat untung la kan. 
Diskaun pun Dapat. 
Income pun Dapat.

Bagi yang berminat nak tambah pendapatan dengan menjadi SHOM Distributor secara Online & offline, uools boleh dapatkan apa-apa jua produk SHOM daripada Stokis/HQ/Online System paling minimum 200BV, atau sekitar RM450 (bergantung pada produk).
Lepas tu, jangan la pula rasa lost, tak tahu nak buat apa.

Sebab nya Paidi yang akan bimbing uolls, kongsikan ilmu yang Paidi ada untuk uolls mulakan bisnes SHOM ni sampai betul-betul berjaya dapat income yang uolls nak.
Kita buat sama-sama tau.


APA SPECIAL TREATMENT BILA DAFTAR AHLI / PENGEDAR SHOM?

  • Mula dengan Modal yang sangat Rendah.
  • Dapat berjimat sehingga 20% bila beli produk dengan harga ahli.
  • Sentiasa ada promosi dari SHOM yang akan beri lebih lagi penjimatan pada ahli SHOM bila beli produk.
  • Berpeluang untuk menjana pendapatan sampingan dan mengumpul Mata (point) walaupun hanya menggunakan Produk SHOM untuk diri sendiri.
  • Juga dapat menjana pendapatan sampingan walaupun hanya berniaga secara Part-Time.
  • Tidak perlukan modal yang besar untuk simpan stok.
  • Tak wajib pun untuk maintain sales @ point, tapi bonus bulanan bergantung pada sales @ point.
    (Tak ada paksaan tau, tapi kalau dapat kumpul point tinggi lagi banyak la bonus uools😊😊😊).
  • Tak wajib juga menaja. Kita cuma banyakkan sharing kelebihan produk untuk tarik minat lebih ramai lagi pengguna untuk daftar ahli SHOM.
    Makin ramai pengguna yang berdaftar, makin besar bonus bulanan kita tau. Jadi sentiasa lah kita sharing kelebihan produk pada semua orang sekeliling kita ya.
  •  Paling best, kita berniaga ni tak perlukan kedai pun. Kita cuma jalankan bisnes melalui Online, dan customer pun memang selalu cari produk melalui Online. Jadi mudah sangat lah kita nak share pada semua kan.
  • Produk SHOM pula memang produk yang berkualiti tinggi dengan harga yang berpatutan, jadi memang lah jadi salah satu sebab mengapa Produk SHOM ni selalu dapat permintaan dan senang sangat nak jual kan.




Ni benefit yang biasa-biasa je tau. Kalau Paidi cerita Untung Runcit, bonus biasa ni pun dah best.
Bonus Extra kat bawah ni confirm lagi best.
Jom Paidi cerita lagi.


  1. BONUS PRESTASI : Bonus daripada jualan personal dan juga bonus kepimpinan yang dianugerahkan oleh SHOM setiap bulan.
    (Bonus sehingga 41%).
  2. BONUS PERKEMBANGAN KUMPULAN : Bonus dari SHOM bila berjaya mengembangkan kumpulan.
    (Bonus sehingga 15%).
  3. BONUS TABUNG KERETA : Bonus untuk memiliki kereta idaman apabila mencapai syarat yang ditetapkan oleh SHOM.
    (Bonus sehingga 3%).
  4. BONUS PEMISAH CDM : Bonus apabila dapat melahirkan rakan kongsi yang mencapai pangkat paling tinggi (CDM).
    (Bonus sehingga 3%).
  5. BONUS WAWASAN : Apabila dapat melahirkan 6 pemimpin dalam kumpulan mengikut syarat yang ditetapkan oleh SHOM.
    (Bonus sehingga 5%)
  6. Insentif Perlancongan Percuma ke Luar Negara sebanyak 2 kali setahun.
  7. Majlis Pengiktirafan yang gilang gemilang. Hanya di SHOM.


Dalam bisnes bersama SHOM ni, semuanya dah disediakan tau.
Daripada penyelidikan untuk perkembangan produk yang terbaik, hingga lah Ilmu yang akan kita gunakan setiap masa dalam proses untuk menjadi Usahawan SHOM yang berjaya.

Jangan tak percaya tau, kami semua cuma guna Teknik Marketing yang Percuma (FCM), dan tak ada pun yang berbayar.
Jadi kalau nak keluarkan modal, boleh fokus modal tu untuk produk sahaja.
Dan macam mana nak guna media social pun kita ada sifu yang akan guide dari Zero to Hero.


Dengan SHOM juga, uolls pun akan dapat macam ni tau :-


"PERSONAL COACHING ONE-TO-ONE"
Ni kami Personal Coaching dengan Mentor yang dah banyak pengalaman bisnes dan siap
dapat genggam market oversea tau dengan FCM je. Income pun dah 5 angka dah



 "FREE COST MARKETING GUNA SOCIAL MEDIA"
 


"SPECIAL PRODUCT COURSE DARI SHOM"
Kami semua dah diiktiraf sebagai No1 Certified Premium Beautiful Expert tau.
Siap dah ada Premium Beautiful Certificate ni.

Harapnya, apa yang Paidi terangkan ni dapat la beri benefit pada uolls berkenaan apa kelebihan yang uolls boleh dapat dan bezanya antara jadi Pengguna Produk SHOM vs Pengguna Produk SHOM Berdaftar.
Banyak sangat bezanya kan.


Jadi uolls yang nak jadi Agent/Pengedar/Ahli seperti yang Paidi ceritakan kat atas, boleh la hubungi Paidi. 
Kalau uolls memang ready nak belajar, Paidi memang dah excited nak download segala ilmu yang Paidi ada pada uolls semua tau.
Jangan la pula nanti main tarik tali, kejap nak kejap tak nak. Paidi ni besar tau kalau nak main tarik tali dengan uolls. 😓😓😓
Rugi tau kalau tak rebut apa yang ada ni. 

Jom sama-sama kita bantu diri, bantu keluarga, dan juga masyarakat untuk dapatkan kehidupan yang lebih baik dengan SHOM.
In Shaa Allah
 




Suhaida Che Yahya | 0195252028 | 0145002339


Wednesday, December 27, 2017

DUA IRON LADY DARI DULU HINGGA SEKARANG.




Siapa dia ni IRON LADY yang ada kat sebelah Paidi Hasan ni?
Mungkin ada sahabat yang dah kenal.
Dan ada yang tak kenal lagi.
Apa pun nak cerita jugak sebab apa saya anggap mereka berdua ni IRON LADY.

Kedua-duanya adalah Mentor dalam bisnes SHOM ni.

Sebelah kiri CDM Salleha Roslan, dan sebelah kanan Bakal CDM Salina Salleh.
Amin Ya Rabbal A'Lamin.
Semoga keduanya sentiasa diberi kesihatan yang terbaik, dirahmati, serta diberkati Allah s.w.t dalam setiap langkah mereka untuk bantu beri nilai hidup yang lebih baik pada kami semua.

Setiap kejayaan memang tak mungkin tak ada halangan dan ujian dari Allah s.w.t
Dan ujian tersebut lah yang sebenarnya beri mereka peluang untuk lebih maju ke depan.


Apa yang kita nampak di depan mata, cuma gelak tawa, kehidupan yang sangat selesa, tanpa ada kerisauan di raut wajah mereka.
Tapi sebenarnya banyak yang mereka dah lalui yang kita sendiri pun tak terjangka akan jadi macam tu sekali.
Semata-mata untuk dapatkan yang lebih baik untuk keluarga.


Tapi paling saya kagum dengan mereka berdua ni. Tak pernah putus asa dengan rakan kongsi.
Sentiasa ada je masa untuk bantu rakan kongsi buat yang lebih baik.
Ada saja idea baru untuk mudahkan lagi kami semua berniaga dan kekal dalam bisnes yang sama.
Walaupun ada je halangan, diorang boleh letak tepi je halangan tu, semata-mata untuk turun bantu kami. 


Kalau nak diikutkan halangan anak, IRON LADY berdua ni, sama-sama ada anak.
Bukan satu
Bukan dua,
Tapi tiga anak setiap seorang tau.
Siapa yang ada anak, tahu la macam mana penangannya kan.
Tapi mentor hebat berdua ni tak pernah beri kami alasan anak untuk tak support kami.
Jadi apa lah sangat halangan yang kita ada untuk beri excuse pada mentor kan.


Support pun bukan sedikit sedikit,
Tapi kalau kita bagi 100% komitmen pada bisnes ni, mereka memang akan support kita 200% tau.
Sebab matlamat Mentor hebat dalam bisnes ni, bukan sekadar untuk diri sendiri, tapi lebih kepada nak rakan kongsi, bisnes partner dapat rasa sendiri peningkatan dalam hidup bila commit dalam bisnes SHOM ni.


Sejak awal lagi kenal dengan CDM Salleha Roslan & BCDM Salina Salleh, memang tak pernah diorang berdua ni lepaskan tangan untuk bimbing kami semua.
Walau apa pun kerenah yang kitorang bagi, Mentor berdua ni tetap support, tetap beri yang terbaik pada kitorang. Dan benda ni sebenarnya yang sangat terdetik dalam diri untuk saya sendiri buat bersungguh-sungguh.
Untuk balas balik jasa, usaha, pengorbanan yang mentor-mentor hebat ni dah bagi sepanjang perjalanan kami ni.


Dan juga nak bawa sekali rakan kongsi, rakan seperjuangan untuk capai impian hidup masing-masing.

Terima kasih Mentor-mentor IRON LADY Hebat.

Kami Follow 500%
Terima kasih.


#ThePaidiHasan #MentorBusiness #IronLady